Din momentul în care devenim active din punct de vedere sexual, nu este neobișnuit să experimentăm anumite senzații și probleme imediat după ce facem dragoste. Se întâmplă ca după sex, multe femei să resimtă o senzație de usturime sau de mâncărime în timpul urinării. Dorința de a descoperi motivul acestui simptom este unul dintre principalele motive ale vizitelor la ginecolog.


Senzațiile de arsură sau mâncărime în timpul urinării sunt îngrijorătoare pentru femeile care tocmai și-au început viața sexuală. Acestea tind să bănuiască că au contractat o boală venerică sau s-a declanșat o problemă gravă.

Nu uita, anatomia feminină include deschiderea vaginală și uretra, cea de-a doua fiind poziționată la doar câțiva centimetri deasupra primei. Această regiune poate deveni iritată în urma fricțiunii cauzate de prezervative, de penis sau chiar de lubrifianți.

Nu este neobișnuit să experimentezi mâncărimi sau o senzație de arsură în timpul urinării după ce faci sex. Acest simptom este relativ frecvent și poate dura între câteva ore și câteva zile. Pentru a te asigura că factorul care a cauzat problema nu este o infecție, fă-ți o analiză la urină.

 

Loading...