Activitatea sexuală este, fără îndoială, o parte importantă a oricărei relaţii, un moment intim care apropie cei doi parteneri, fizic, mental şi emoţional, dar informaţi-vă despre bolile cu transmitere sexuală, chiar dacă sunteţi într-o relaţie stabilă.


În ciuda viziunii ideale asupra sexului cu un singur partener, el nu este în totalitate lipsit de riscuri. Deşi, într-adevăr, şansele contractării unor afecţiuni cu transmitere sexuală scad considerabil într-o ralaţie monogamă, acest lucru nu este garantat. Oricine are relaţii sexuale se poate infecta cu o boală cu transmitere sexuală. Ambii parteneri au o istorie în spate, ceea ce înseamnă că este posibil ca la un moment dat să fii contractat o astfel de afecţiune.

De asemenea, este bine de menţionat şi de reţinut că unele dintre bolile cu transmitere sexuală nu reprezintă simptome clare. Unul dintre parteneri poate fi purtător fără să fie conştient de acest lucru. La bărbaţi, aceste afecţiuni sunt greu de intuit, mai ales atunci când nu prezintă niciun simptom. Astfel, afecţiunea poate fi transmisă de la unul la celălalt, cu consecinţe negative pentru sănătatea fiecăruia.

Singura metodă prin care într-adevăr cei doi pot fi siguri că nu sunt purtătorii unor afecţiuni cu transmitere sexuală este să apeleze la testele de depistare ale acestor afecţiuni şi să programeze o vizită la medic.

 

 

 

 

 

 
 
Loading...