Pierderea interesului sexual este o problemă care afectează foarte multe persoane, la un moment dat. Când mintea este invadată de griji şi viaţa sexuală are de suferit. Stresul poate afecta starea de spirit, obiceiurile, greutatea corporală, dar poate avea repercursiuni şi asupra vieţii sexuale.


Ceea ce trebuie să aveţi în vedere este că stresul vă poate provoca foarte multe probleme din punct de vedere sexual. Tot el este vinovat de creşterea tensiunii care duce la scăderea performanţelor sexuale.

Stresul generează insatisfacţii în dormitor

Stresul este un factor major care contribuie la scăderea performanţelor sexuale, indiferent de vârstă sau de sex. De asemenea, specialiştii au constatat că persoanele care suferă de depresie sau de anxietate se confruntă de obicei cu o reducere a apetitului sexual şi cu disfuncţii erectile.

Stresul scade libidoul la ambele sexe

Astfel, o viaţă stresantă, o relaţie bazată pe conflicte şi problemele nerezolvate în cuplu ucid în timp apetitul sexual al ambilor parteneri. Puterea acestor factori stresori de a afecta viaţa sexuală depinde de implicarea fiecăruia dintre parteneri, de disponibilitatea în relaţie şi de gradul de comunicare dintre ei. Sentimentul de vină, resentimentele faţă de partener, lipsa comunicării, anumite traume sexuale sau grijile privind performanţele sexuale sunt alţi factori care îngreunează obţinerea satisfacţiei sexuale.

 

 
 
Loading...