Când spui "teama de angajament" probabil te gândeşti imediat că este o problemă specifică bărbaţilor. Într-o oarecare măsură este adevărat, există mai mulţi bărbaţi care se simt intimidaţi de perspectiva unei relaţii de lungă durată, însă nici femeile nu sunt scutite de astfel de gânduri.


La început mai toate relaţiile par a fi perfecte. Apoi, nu este neobişnuit ca, dintr-o dată, unul dintre parteneri să înceapă să devină distant, provocând confuzie şi nesiguranţă celeilalte persoane. Cine greşeşte în această situaţie şi cum se poate rezolva problema?

În cazul fricii de angajament, vina nu este atribuită cuiva anume. Este vorba mai degrabă de perspective diferite asupra relaţiilor. Se poate întâmpla ca doi oameni care se înţeleg foarte bine să nu fie pe aceeaşi lungime de undă din punct de vedere emoţional şi să nu fie pregătiţi să facă aceiaşi paşi într-un cuplu. Singura soluţie, în acest caz, este ca fiecare să vorbească deschis despre ce vrea şi despre cât de dispus este să investească în relaţia respectivă.Teama de angajament se leagă adesea de sentimentul de îngrădire şi de restrângere a libertăţilor. Fiecare dintre voi trebuie să înţeleagă că este un om liber. O relaţie nu trebuie să fie o temniţă, ci trebuie să se bazeze pe foarte multă încredere.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: