Chiar şi în ziua de astăzi, când avem acces nelimitat la informaţie, mai sunt persoane care consideră că sexul oral nu înseamnă sex în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu include penetrarea.


Mai cred că este inofensiv, nu se protejează şi socotesc că prezervativul este util doar în cazul unui raport sexual normal. Că nu au de ce să îşi facă griji atâta timp cât sunt atente la igienă. Realitatea, însă, e cu totul alta: cele mai multe dintre infecţiile intime se pot transmite şi prin contact oral.

Este foarte important să știţi că cele mai multe dintre bolile cu transmitere sexuală pot fi luate și prin intermediul sexului oral. Indiferent că îl practicați sau nu, trebuie să aveți în vedere care sunt pericolele la care vă puteți expune.

Există riscul să vă infestaţi cu HIV, herpes, gonoree, chlamydia sau sifilis, dacă faceţi sex neprotejat cu o persoană pe care abia aţi cunoscut-o și nu aveţi foarte multe date despre ea. În aceste condiţii, protecția este foarte importantă. Nu uitaţi, prezervativul este un accesoriu indispensabil inclusiv pentru sexual oral.

 
 
Loading...