Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie amoroasă nu diferă prea mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba despre loialitate şi empatie, dar şi despre capacitatea de a face compromisuri.


Când o relaţie de prietenie se transformă în dragoste, sentimentele pentru persoana de lângă tine se accentuează, iar senzaţiile devin mai puternice. Cu toate acestea, ele au o bază solidă, creată poate de-a lungul unor ani de prietenie. Aceste diferenţe de nuanţă sunt sesizabile mai ales din exterior, pentru că grupul social din care faceţi parte vă etichetează instantaneu: cuplu.

Nu de puţine ori poate că ai auzit fraza "Între o fată şi un băiat sau între o femeie şi un bărbat nu poate exista o simplă prietenie". Dar cine spune că prietenia este un sentiment simplu? Din contră, el presupune capacitatea de a-i purta de grijă persoanei de lângă tine şi de a o sprijini. Asadar, se dovedeste încă o dată că relaţia de prietenie este la un pas distanţă de cea de cuplu.

Dacă îţi doreşti să rămâi prietenă cu un bărbat, fără a te implica din punct de vedere sentimental, poţi incepe prin a evita să îi cunoşti familia. Aceasta nu înseamnă că nu poţi face parte din anturajul lui. Odată ce îi cunoşti apropiaţii, îi poţi cunoaşte şi interesele, lucru care te va ajuta să clădeşti relaţia de prietenie pe baza unor activităţi sociale comune.

 

Loading...