Comunicarea joacă un rol esenţial în orice relaţie de lungă durată. Însă nu este singurul lucru care ţine oamenii împreună, ci mai sunt şi alţi factori. Aşa cum fiecare om este diferit şi fiecare gândeşte altfel, de multe ori trebuie să te pui în locul partenerului pentru a afla exact ce îl deranjează sau ce îşi doreşte de la tine.


De aceea, este indicat să te întrebi, măcar din când în când, dacă îi oferi iubitului tău ceea ce vrea sau ce are nevoie? Acesta ar fi un prim pas înspre fericire. De multe ori se întâmplă în cuplu ca unul dintre parteneri sau chiar amândoi  să creadă că ştie deja bine ce îşi doreşte celălalt, aşa că nu mai întreabă. Se poate întâmpla ca tu să crezi că îl cunoşti deja destul de bine încât să nu mai fie nevoie să staţi de vorbă despre anumite lucruri ori le-aţi discutat deja o dată, în trecut.

Totuşi, nu poţi ştii niciodată cu siguranţă dacă nu întrebi, pentru că lucrurile, sentimentele, părerile se pot schimba, iar faptul că îl întrebi, te interesezi, te ajută să îţi cunoşti partenerul mai bine. Nu e întotdeauna simplu să ghiceşti ce şi-ar dori persoana de lângă tine. La începutul relaţiei, când abia începeţi să vă cunoaşteţi, vă vine natural să puneţi întrebări ca să aflaţi cât mai multe unul despre celălalt, însă în timp acest obicei dispare. Este important să discutaţi în continuare, ca tu să-i poţi oferi iubitului ceea ce îşi doreşte şi invers.
 

 
 
Loading...