Viața este plină de neprevăzut și de cele mai multe ori ne întâlnim cu niște aspecte care ne dau de gândit. Suntem în situația în care nu știm ce alegere să facem sau care este cea mai potrivită alegere pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru. Dacă ne raportăm la situații juridice spre exemplu, este necesar să luăm în calcul un avocat Cluj-Napoca cu experiență care ne poate ajuta.


Ce aleg? Act de vânzare- cumpărare sau act de donație?

Dacă sunteți în această situație și nu știți care este cea mai avantajoasă soluție, un avocat Cluj vă poate ajuta în acest sens.

În anumite momente din viață, pentru siguranța noastră este indicat să apelăm la un om specializat în domeniu, cu experiență care ne poate ajuta în luarea unor decizii importante.

Moștenirea unei proprietăți, a unui teren sau a altor bunuri personale este un subiect des întâlnit în rândul avocaților, care de cele mai multe ori ajung în sala de judecată din cauza neînțelegerilor dintre parti.

Sunt cazuri în care proprietarul unor bunuri sau a unei proprietăți dorește să doneze unui membru de familie pe un principiu gândit din punct de vedere financiar.

Însă, există câteva aspecte importante de care ar trebui să țină cont pentru a face alegerea potrivită, iar una din variante este să apeleze la un avocat civil Cluj sau din alt oraș pentru a se informa cu exactitate asupra acestei situații.

Iată ce trebuie să știți

  • Actul de donație reprezintă un contract prin care donatorul oferă în mod gratuit un imobil sau un bun mobil unui donatar. Astfel că donația este un act de titlu gratuit deoarece persoana în cauză își asumă că oferă aceste lucruri fără a primi nimic în schimb.
  • Actul de vânzare- cumpărare se referă la transferul unor proprietăți sau bunuri unei persoane în schimbul unui preț.

De multe ori în viață nu ne putem baza doar pe încredere sau pe așa zis “act verbal”, de aceea avocat Turda este persoana capabilă să vă ofere toate detaliile și toți pașii necesari atunci când sunteți în această situație.

Important de reținut este faptul că un act de vânzare-cumpărare reprezintă o siguranță mult mai mare deoarece îndeplinește o serie de criterii mult mai clare în cazul în care există situația unei revocări.

În ceea ce privește actul de donație există câteva situații în plus pentru a fi revocat sau atacat în instanță.

Deși un act de donație presupune mai puține costuri comparativ cu cel de vânzare-cumpărare, acesta din urmă este mult mai sigur, indiferent de situație.

Un avocat din Cluj Napoca, din Turda sau din altă zonă a țării, va ști cu exactitate să vă ofere toate detaliile necesare, începând de la costuri, acte, riscuri cât și alte aspecte importante legate de această situație. Astfel că veți ști care este cea mai bună decizie de luat în calcul și bineînțeles temei legal pentru o eventuală revocare sau un atac în instanță.

 
 
Loading...