Cum îţi plăteşti anul acesta taxele şi impozitele locale

Ultima actualizare:

Taxele şi impozitele locale se plătesc prin mai multe modalităţi, tocmai pentru a evita cozile interminabile de la ghişee. Poţi achita prin mandat poştal, ordin de plată, prin internet banking, cu cardul bancar, dar şi direct pe site-ul ghiseul.ro. Iată tot ce trebuie să ştii!

Bucureşti

Sector 1

Plata se poate face prin ordin de plată prin banca unde ai cont deschis, prin POS, la sediile din Piaţa Amzei nr. 13, Şos Bucureşti-Ploieşti, nr. 9-13, Str. Pajurei, nr. 13, Calea Griviţei, nr. 208-210, prin ghiseul.ro - poţi achita după obţinerea credenţialului de la sediul Taxe şi Impozite Locale sector 1, prin mandat poştal – se efectuează la poştă – sau la casieriile din Pajurei, Griviţei şi Piaţa Amzei. 

Sectorul 2

Plata se poate face în numerar, la sediul Taxe şi Impozite Locale, prin poştă cu ordin de plată, utilizând sistemele electronice de plăţi precum internet banking, homebanking, cu cardul - prin intermediul terminalelor de plăţi -  sau POS.Plata prin mandat poştal – ordinul de plată/mandatul poştal trebuie să conţină numele tău, adresa ta, suma achitată, beneficiarul D.V.B.L. sector 2, banca şi contul bancar din care se face plata, contul trezorerie sector 2, codul/contul pentru impozitul ce se achită.Plata online - accesezi site-ul impozitelocale2.ro, apeşi butonul Plată, te autentifici prin CNP, accesezi aplicaţia Atlas şi efectuezi plata utilizând un card bancar şi accesând tab-ul e-plată. Plata la ghişeul.ro se face după obţinerea credenţialului de la sediul Taxe şi Impozite Locale, în urma unei solicitări scrise.

Sector 3

Plata cu numerar se face la casieriile din străzile Sfânta Vineri, nr. 32; Câmpia Libertăţii, nr 36, Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 3-5. Poţi achita taxele şi impozitele locale şi prin poştă sau oficiile CEC de pe raza sectorului 3. Plata prin ordin de plată se face la banca unde ai deschis contul tău bancar. Nu în ultimul rând, poţi opta pentru serviciile site-ului ghiseul.ro.

Sector 4

Plata se poate face prin numerar la casierie, prin mandat poştal, ordin de plată, online pe bază de card bancar, prin POS la punctele de lucru din Şos. Olteniţei, nr. 37-39, Calea Şerban Vodă, nr. 43, str. Niţu Vasile,  online prin ghiseul.ro, online pe site-ul dgitl4.ro.

Sector 5

Programul de lucru cu publicul pentru toate sediile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale este următorul: luni 08.30-16.30; marţi 08.30-16.30; miercuri 08.30-18.30; joi 08.30-16.30; vineri 08.30-16.30; sâmbătă şi duminicăînchis. Direcţia Impozite şi Taxe Locale sector 5 îşi desfăşoară activitatea în trei centre din str. Sebastian, nr. 23, Piaţa Mihail Kogălniceanu, nr. 8, Piaţa Naţiunilor Unite, nr 3-5. Plata se poate face şi prin POS, la CEC sau prin ghiseul.ro.

Sector 6

Taxele şi impozitele locale se pot achita prin site-ul ghiseul.ro, după obţinerea credenţialului la unul dintre sediile primăriei. Plata se poate face la Infochioşc (te autentifici prin scanarea cărţii de identitate şi plăteşti prin POS. Infochioşcurile sunt conectate la reţeaua WIFI),  prin e-banking, POS, în numerar la ghişeele direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, prin ordin de plată sau mandat poştal.

Unde îţi plăteşti dările dacă locuieşti în provincie

  • Timişoara. ­Direcţia Fiscală Timişoara: B-dul Mihai Eminescu nr 2B; tel: 0256.408.191 sau 0256.408.130
  • Iaşi. Plata la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Iaşi situate în B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11, Centrul de încasare Nicolina, str. Petre Ţuţea nr. 2, Centrul de încasare Păcurari, şos. Păcurari nr. 34, Centrul de încasare Tătăraşi, pe str.Vasile Lupu nr. 82, Centrul de încasare Alexandru cel Bun, str.Tabacului nr.1A, Centrul de încasare Frumoasa, b-dul Poitiers, nr. 20-22.
  • Constanţa. Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa, str. Sulmona, nr. 22, tel: 0241.488.550
  • Braşov. Direcţia Fiscală Braşov, str. Dorobanţilor, nr. 4, tel: 0268.474.440, 0368.450.178.

Ce noutăţi aduce Codul Fiscal

Bucureştenii pot beneficia de o reducere de 10% dacă îşi plătesc integral dările la stat până la data de 31 martie 2015. Plata acestora se poate face fără majorări, în două tranşe, până pe 31 martie, respectiv 30 septembrie.Începând din acest an, plătim impozit şi pentru suprafaţa ocupată de clădiri.Pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 0.1%, asupra valorii impozabile a clădirii.Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0.2%În cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfăşoară nici o activitate economică, impozitul se calculează conform prevederilor unei clădiri rezidenţiale.În cazul în care valoarea clădirii nu poate fi calculată conform celor de mai sus, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform prevederilor unei clădiri rezidenţiale.Primăriile pot percepe impozite mai mari cu până la 500% în cazul imobilelor şi terenurilor intravilane aflate în paragină sau părăsite.Impozitul pe clădiri/teren/mijloace de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net