Masa de Paște. Cum asezonăm mâncarea cu vinul?

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

De la masa de Paște nu pot lipsi mâncare tradițională și vinuri bune. Vinurile sunt nelipsite de la orice ocazie și sunt mereu savurate cu plăcere de toată lumea. Cu toate acestea, știm oare să alegem vinurile potrivite fiecărui tip de mancare? Știm oare ce vinuri cadou să cumpărăm pentru gazdele care ne așteaptă în vizită?

Așa cum selectăm vinul perfect pentru ocazie, așa trebuie să ne gândim și la mâncarea pe care o servim. Trebuie să alegem un vin special care pune în valoare preparatele. Fie că suntem gazde sau invitați, vinul ales dă tonul momentelor de bine și completează întreaga masă în familie.

Pentru masa de Paște, ne putem orienta totuși către unele reguli nescrise pentru vinuri și asocierea acestora cu bucate tradiționale precum: friptura de miel, cozonacul, pasca și alte mâncăruri regăsite la mesele românești.


    Aperitivele le asociem cu vinuri albe seci sau demiseci
Aperitivele le asociem cu vinuri albe seci sau demiseci

Cum alegem vinul potrivit. Ce spune specialistul

Tradiţia, la români, este să începem masa de Paște cu ciocnirea ouălor roșii. Continuăm cu drob, brânzeturi, legume de sezon – aperitive pe care le asociem cu vinuri albe seci sau demiseci. Ce poate fi mai potrivit ca o Şarbă sau o Plăvaie pentru a completa masa de Paște?

"Aceste vinuri seci cu arome florale discrete și gust revigorant deschid apetitul pentru următoarele preparate din carne. Mai mult de atat, reprezintă un vin cadou deosebit. Vinul demisec alb precum Tămâioasa Românească spre exemplu, se numără și el printre preferințe", spune Livia Gîrboiu, degustător autorizat.

Friptura de miel cere, fără doar și poate, un vin roșu, care complimentează gustul specific al cărnii de miel și temperează aromele prin aciditatea vinului. "Un vin pe care noi îl recomandăm este Feteasca Neagră, cum ar fi gama Bacanta sau Livia, care se pretează de minune acestui fel principal. Tot potrivite acestui soi sunt și sarmalele, spre deliciul gurmanzilor – motiv pentru care Feteasca Neagră devine un vin principal al sărbătorii pascale", ne-a mai spus Livia Gîrboiu.

Citește și:

Ciorbă de miel cu tarhon, rețeta lui Horia Vîrlan. Cum să dregeți corect ciorba de miel

"Drobul de miel Scărlătescu", căutat de români pe Google, de Paște. Iată rețeta completă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net