Parcul Disneyland se dorește a fi un loc magic, plin de surprize și culoare, iar de multe ori, chiar așa și este. Totuși, există unele secrete bine tăinuite, dar care de-a lungul timpului au fost dezvăluite de oamenii maturi cu spirit de observație și...curiozitate.


Walt Disney a inventat parcul care a ajuns să-i poarte numele după ce a vizitat împreună cu fiicele sale mai multe astfel de locuri de divertisment pentru copii în perioada 1930 – 1940. Parcul Disneyland a fost inaugurat în 1955, iar de atunci, a fost considerat „cel mai fericit loc de pe planetă”, ne informează Daily Star. Totuși, de-a lungul timpului au apărut diverse mituri, care se dovedesc a fi de fapt adevărate.

Există un club strict secret în interiorul parcului

Walt Disney a plănuit organizarea unui club secret, dar a fost deschis abia după moartea sa.  Clubul 33 din disneyland este unul exclusiv, ascuns în spatele unei uși verzi din Piața New Orleans. Membrii acestuia plătesc anual 12.000 de dolari, o taxă de inițiere de 25.000 de dolari și trebuie spus că sunt 15 persoane pe lista de așteptare. Se spune că celebrități precum Tom Hanks și Johnny Depp au pășit pe ușa acestui club.

În parcul Disneyland există rămășițe umane

Sună mult mai morbid decât este în realitate, dar în anul 2007, o femeie a fost observată cum a împrăștiat cenușa unei persoane decedate în interiorul zonei Pirații din Caraibe. La acel moment, întreaga regiune a fost închisă pentru a se remedia problema, dar se pare că „substanța” nu a fost niciodată identificată...cel puțin nu în mod oficial.

Există un apartament secret în stația de pompieri din Disneyland

Când parcul era încă în construcție, Walt Disney și familia sa au stat în acest apartament situat în stația de pompieri. Există zvonuri că locul a fost păstrat exact așa cum a fost când creatorul parcului a locuit aici. O lampă este ținută mereu aprinsă în dreptul ferestrei în semn de recunoștință pentru fondatorul Disneyland.

Nu este nimic vopsit în gri sau verde

Dacă te plimbi prin parc, oricât ai căuta, nu vei găsi ceva care să fie vopsit cu gri sau verde. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că cei care au creat parcul, au folosit două concepte de culori: „Fără verde” și „Fără gri”. Strategia este de a distrage privirea de la  anumite detalii pe care vor să le ascundă.

Inaugurarea parcului a fost inițial un dezastru

După ce a visat la marea deschidere ami bine de un an, Walt Disney i-a deschis porțile pe 17 iulie 1955, dar nu a decurs totul conform planului. El a pregătit doar 6.000 de bilete pentru jurnaliști, sponsori, cei din sudiourile Disne, constructori și familiile lor, dar nu s-a așteptat ca în realitate să vină mai multe persoane. Se spune că în jur de 28.000 de oameni au fost nevoiți să se întoarcă din drum.

 

 
 
Loading...