La începutul vieţii pe Pământ, prima creatură era un microb unicelular care se hrănea cu zaharuri din natură şi elimina o combinaţie de etanol cu dioxid de carbon, adică un fel de bere. Se poate spune, deci, că alcoolul face parte din ADN-ul naturii, iar omul nu este singurul care se bucură de el.


Cele mai mari beţive ale planetei sunt considerate musculiţele de oţet. Popular, aşa sunt şi numite: beţive. Cum adulmecă o fermentaţie, lasă tot şi se grăbesc să o savureze. Oamenii de ştiinţă nu se pot pune de acord dacă ele experimentează beţia la fel ca oamenii, însă au observat că, dacă o musculiţă femelă respinge avansurile unei musculiţe mascul, acesta îşi îneacă amarul în şi mai mult alcool.
 

Cea mai bizară, însă, poveste de pahar a fost "scrisă" tot de oamenii de ştiinţă. Se ştie, desigur, că furnicile sunt teritoriale şi nu permit unei membre din alt muşuroi să intre în muşuroiul lor. Nici măcar în vizită! Cercetătorii s-au tot întrebat cum reuşesc să se identifice, având în vedere că toate furniciile unei specii arată la fel.

Citeşte explicaţia aici şi află cât de beţivi pot fi şobolanii şi de ce sunt elefanţii alcoolici violenţi

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: