Primăvara a sosit, vremea-i bună de... citit. Şi cum e frumos afară, de ce să nu citim în pielea goală? Asta au făcut zilele trecute câteva tinere din New York, în parcul central.


 

Fetele de la Topless Book Club au sărbătorit în stil propriu şi personal încălzirea vremii: au ieşit cu cărţile la iarbă verde. Şi spre deliciul bărbaţilor şi-au scos sânii la bronzat. Clubul a fost înfiinţat în 2011 şi în fiecare primăvară sărbătoreşte legiferarea dreptului femeilor de a ieşi în sânii goi pe stradă, drept care a fost câştigat în instanţă în 1992. Fondatoarea clubului Alethea Andrews susţine că gestul „nu are conotaţii sexuale, ci doar feministe”. În plus, fetele vor să atragă astfel mai mulţi tineri în biblioteci.

În oraşul ăsta nimeni nu poartă haine

nudisti-franta12212121.jpg

 cap d agde nudisti franta
În Cap D'Agde, nimeni nu poartă haine pe stradă

Satul naturist din Cap D’Agde a fost înfiinţat la începutul anilor ’70. Aici vin an de an peste 40.000 de oameni şi stau cât e ziua de lungă numai în pielea goală. Dacă ieşi pe stradă cu o cămaşă pe tine, lumea te opreşte să te întrebe dacă ai păţit ceva sau dacă „abia ai venit”. Orăşelul are 2 km de plajă, unde străjuiesc 2.500 de căbănuţe.

Ce se întâmplă în Cap d'Agde, orașul în care toată lumea umblă goală

cet29n7wyaao6ai.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Nudiști în Cap d`Agde
Foto Twitter

Fondarea orașului

cet2840wyaafhr_.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Nudiști în Cap d`Agde
Foto Twitter

 

Potrivit News.com, povestea orășelului de nudiști începe în anii 1950 când a fost fondat de familia Oltra, care se ocupa cu creșterea măslinilor. După ce aceasta a obținut o autorizație oficială din partea statului francez, Clubul Oltra a devenit un rai pentru numeroase familii de nudiști din Germania și Țările de Jos.

Ulterior, „petrecăreții” au început să își construiască mai multe căsuțe și cabane pentru a locui acolo pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul estival. Astfel, treptat orașul s-a extins și au venit vizitatori dezinhibați din întreaga lume.

Toți cei care vor să umble dezbrăcați trebuie să plătească

b-phzbtxiaaewiq.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Nuditatea este o stare fapt, indecența este o stare de spirit
Foto Twitter

 

Prin anii 1970, guvernul francez căuta diferite modalități de a dezvolta linia de coastă care era o regiune foarte săracă. În timp ce alte state adunau venituri doar din turism, autoritățile franceze au avut brilianta idee de a percepe impozit suplimentar pentru cei care umblau dezbrăcați. Vizitatorii plăteau 8 euro la intrarea în oraș, își lăsau hainele într-un loc special, unde erau în siguranță, iar apoi erau liberi să fie totuna cu „mama natură”.

A devenit o veritabilă destinație turistică

88e7d0bd45c8818c65e6db6e416d34fc.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Hoteluri în Cap d`Agde
Foto Flickr

 

Ulterior a fost îmbunătățită și infrastructura pentru a deveni o zonă cu adevărat turistică. Au fost construite hoteluri, căi ferate și legături cu liniile aeriene principale la care au contribuit investitori din Germania, Marea Britanie și Scandinavia.

În timp ce în alte state există doar plaje pentru nudiști, Cap d`Agde este singurul oraș din lume unde serviciile publice sunt oferite de funcționari nudiști: bancheri, frizeri, medici oftalmologi sau vânzătorii din supermarketuri.

Nuditatea este obligatorie

cet29akwaaete1w.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Nudiști în Cap d`Agde
Foto Twitter

 

În timp ce pe plajele de nudiști din alte țări este permis să porți o îmbrăcăminte sumară dacă dorești, în Cap d`Agde nuditatea este obligatorie. În ciuda acestei reguli, serile sunt uneori mai răcoroase, dar nudiștii preferă să se acopere doar cu haine simple, cât mai transparente.

 A devenit un orășel al dezmățului

cet29hrxiaaf0s0.jpg

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Nudiști în Cap d`Agde
Foto Twitter

 

În ciuda faptului că acest orășel a fost fondat de oameni care erau lipsiți de vreo obsesie sexuală sau vicii de acest gen, criticii spun că azi Cap d`Agde a devenit un loc prielnic pentru voyeuri și libertini. Cu ani în urmă, în centrul orașului se aflau un parc și o piscină, dar în 2005 acestea au fost demolate pentru a se contrui baruri și cluburi de noapte. Tot mai mulți tineri profită de libertățile orășelului pentru a se implica în diverse activități imature și destrăbălare.

ljbnkbhjhv.png

Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati
Așa umblă fetele în Cap d`Agde
Foto Instagram

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Peste tot - în blocurile cu apartamente de închiriat, în hoteluri, magazine, cluburi, baruri, la poştă şi chiar în secţia de poliţie - toată lumea merge în pielea goală. Până şi producătorii care vin la piaţă se dezbracă înainte să îşi pună marfa pe tarabe, pentru că altminteri nu cumpără nimeni de la ei.

În ciuda faptului că adeseori grupurile de tineri încing veritabile orgii pe plajă şi în apă, atmosfera în orăşel este una liniştită. Iar atunci când tinerii se încing, bătrânii fac roată în jurul lor şi se uită la partidele de sex care nu durează niciodată mai mult de 20 de minute. Cap D’Agde este cea mai mare comunitate de nudişti din Europa. La ghişeele băncilor care şi-au deschis reprezentanţe aici sunt angajaţi doar casieri dezinhibaţi, care abia aşteaptă să renunţe complet la textile în timpul serviciului. Seara, după ora 20.30, regula goliciunii poate fi încălcată. Însă nu vă gândiţi că lumea începe să se înfofolească. Afară sunt 18-22 de grade Celsius, aşa că localnicii încep să pună pe ei voaluri transparente sau lenjerie intimă sexy. Un sejur de o săptămână aici poate costa între 2.000 şi 3.000 de dolari. 

16-peglob-2sdgfhdfg.jpg

Fetele s-au plimbat nestingherite pe alei şi s-au pozat lângă statui
 
 
Loading...