Genele de 12,4 cm lungime, frizura de peste jumătate de metru, femeia cu cele mai lungi picioare din lume sau hamburgerul poleit cu aur se numără printre cele mai insolite recorduri incluse în ediţia din 2018 a celebrei cărţi a recordurilor Guinness World Records.


Ekaterina Lisina, femeia cu cele mai lungi picioare din lume

Guinness Book a confirmat, în 8 septembrie, că Ecaterina Lisina este femeia cu cele mai lungi picioare din lume. Rusoaica, de 29 de ani, mai deţine recordul şi pentru cel mai înalt fotomodel-femeie.

ekaterina-longest-legs_tcm25-494650.jpg

ekaterina lisina picioare record lungi
Ekaterina este din Rusia şi mai deţine şi recordul pentru cel mai înalt fotomodel-femeie

 

 

Ecaterina măsoară nu mai puţin de 2,05 metri, iar piciorul stâng al ei are 132,8 centimetri, iar cel drept 132,2 centimetri.

Fostă jucătoare de baschet în echipa Rusiei, Ecaterina vine dintr-o familie în care înălţimea este ceva obişnuit. Fratele are 1,98 metri, tatăl 1,95 metri, iar mama 1,85 metri.

Ayana are cele mai lungi unghii

Recordul pentru cele mai lungi unghii de la mâinile unei femei îi aparține unei americance, Ayanna Williams. Lungimea unghiilor acesteia totalizează 576,4 centimetri, conform site-ului oficial al Guinness World Records.

636404688115189753-ayanna-williams-longest-fingernails-3-8775b.jpg

record guinness cartea recorduri
Lungimea unghiilor acesteia totalizează 576,4 centimetri

 

Ayanna spune că îi ia cam o săptămână să-și facă unghiile cu ojă și îi este foarte greu să se îmbrace cu pantalonii. Pentru a le îngriji, ea folosește săpun antibacterian și o perie pentru a le curăța zilnic, iar ca să nu se rupă aplică regulat întăritor și un strat subțire de acrilic.

Jianxia deţine cele mai lungi gene

Incredibil, dar adevărat! You Jianxia (49 de ani) fostă directoare a unui fond de investiţii din Shanghai (China) are gene lungi de 12,4 cm.

43fadba200000578-4859352-image-a-9_1504740776973.jpg

record guinness cartea recorduri
Jianxia are gene lungi de 12,4 cm

 

Ea a fost desemnată oficial de Cartea Recordurilor drept femeia cu cele mai lungi gene de pe planetă. În mod normal, genele oamenilor au lungimi între 0,8 şi 1,2 centimetri. Jianxia susţine că, până în 2013, a avut gene normale. La acea vreme, s-a retras din activitatea profesională şi a început să petreacă mai mult timp în natură. Ca urmare, ar fi început să-i crească genele fără explicaţii.

Medicii nu au găsit explicaţii pentru acest fenomen. Femeia zice că nu o deranjează, fiindcă genele lungi sunt un semn de longevitate.

Benny Harlem şi frizura de peste jumătate de metru

Cea mai înaltă frizură este un nou record care aparţine manechinului american Benny Harlem şi măsoară 52 de centimetri.

benny_harlem.jpg

record guinness cartea recorduri
Benny are nevoie de două ore ca să-şi ridice părul

 

Benny a mărturisit că durează mai mult de 2 ore pentru a-și ridica părul și a-l coafa. Americanul face furori pe pagina sa de Instagram. El are o fiică de şapte ani, care are o podoabă capilară perfectă.

Contorsionista care a uimit lumea

Liu Teng (25 de ani) a devenit cunoscută după ce a participat la diverse concursuri de talente. Acum un an, chinezoaica a obținut primul său record ce presupunea agățarea florilor cu gura, printr-un procedeu de contorsionism, iar de atunci nu se oprește din a uimi planeta.

hepta_3205957.jpg

record guinness cartea recorduri
Tânăra a reușit să parcurgă 20 de metri în 15 secunde
foto: Hepta

 

De curând, tânăra a bifat cel de-al doilea record, după ce, executând o mișcare circulară, a reușit să parcurgă 20 de metri în 15 secunde.

Ăsta e cel mai scump hamburger din lume

Hamburgerul pregătit de șeful Diego Buik din Haga, Olanda costă 2.050 €. Este cel mai scump burger din lume și este preparat cu mai multe tipuri de pește scump, carne, trufe albe, caviar, brânză și este acoperit cu o frunză de aur.

hepta_2959992.jpg

record guinness cartea recorduri
Hamburgerul costă 2.050 €
foto: Hepta

 

Ca la orice burger, avem de-a face cu o chiflă, singură diferenţa faţă de un burger obişnuit fiind aceea că partea superioară este poleită cu aur. Următoarele ingrediente sunt cele două straturi de carne de vită japoneză – Waygu şi Black Angus – alături de un strat de Foie gras, Homar, şuncă iberică, trufe albe, brânză Remeker, roşii japoneze şi caviar.

Burgerul se realizează doar la comandă, pentru clienţii dispuşi să plătească uriaşul preţ.

Yousef al Bahtini, băiatul de plastilină

La doar 12 ani palestinianul Yousef al Bahtini a reuşit să câştige un titlu Guinness Book datorită capacităţii lui extraordinare de a face mişcări imposibile.

hepta_3123306.jpg

record guinness cartea recorduri
Yousef a câştigat un loc în prestigioasa carte
foto: Hepta

 

Cât e ziua de lungă băiatul stă la locul de joacă din oraşul Gaza şi se antrenează. Îşi pune picioarele după urechi, îşi întoarce braţele la 180 de grade şi se contorsionează în cele mai imposibile poziţii.

Yousef a primit vizita experţilor Guinness la jumătatea lunii septembrie şi a aflat cu bucurie că a câştigat un loc în prestigioasa carte. Părinţii lui sunt foarte încântaţi, însă recunosc că nu ştiu la ce sport să îl dea pentru că Yousef le-a declarat răspicat că nu îi place gimnastica. În schimb se uită ore în şir la meciurile de fotbal.

Cygnus, pisica cu cea mai lungă coadă

Printre cazurile inedite incluse în paginile ediției din 2018 a Guinness World Records se numără cel al unei feline domestice din Ferndale, Michigan, Statele Unite. Este vorba de Cygnus, care a stabilit recordul mondial pentru cea mai lungă coadă de pisică.

 

Conform măsurătorilor oficiale, coada are o lungime de 44,66 cm. Stăpânii săi se declară încântați de Cygnus, susținând că acesta este un motan extrem de jucăuș și ascultător. Totuși, admit faptul că de multe ori trebuie să îi facă baie lui Cygnus și de 2 sau 3 ori pe zi, din cauza cozii, de care se prinde tot praful din casă sau curte.

Bini, iepurele baschetbalist

Cel mai talentat iepure baschetbalist al planetei este urecheatul Bini din California, care a dat 7 coşuri într-un minut.

hepta_3119424.jpg

bini record iepure baschet
Recordul lui Bini este de şapte coşuri într-un minut
foto: Hepta

 

Masculul în vârstă de cinci ani din rasa „Holland Lop” a fost antrenat de către stăpânul său, Shai Asor, să înscrie coşuri de baschet. Recordul lui este de şapte coşuri într-un minut. Bini poate, de asemenea, să picteze sau să joace jocuri pe calculator.

Mochi are cea mai lungă limbă din lume

O femelă de Saint Bernard pe nume Mochi a intrat în Guinness World Records ca posesoarea celei mai lungi limbi de câine din lume. Mochi are 8 ani şi aparţine unei familii din oraşul Sioux Falls din Statele Unit.

hepta_3143463.jpg

mochi pisica limba record guinness
Mochi este posesoarea unei limbi de 18,58 de centimetri
foto: Hepta

 

Mochi este posesoarea unei limbi de 18,58 de centimetri, conform măsurătorilor oficiale realizate de un veterinar, răsturnând recordul precedent deţinut de pekinezul Puggy, a cărui limbă măsura 11,43 centimetri.

Cum a apărut Cartea Recordurilor

Cartea Recordurilor a apărut prima oară în octombrie 1955, la inţiativa englezilor Norris şi Ross McWhirter sub numele ”The Guiness Book of Records”. Se ocupa de publicarea acesteia o agenţie de documentare de la Londra. Ideea i-a aparţinut însă lui Hugh Beaver, directorul fabricii de bere Guiness. De aceea a fost denumită astfel. În timp ce se afla la vânătoare, Sir Hugh Beaver a observat o pasăre a cărei viteză l-a impresionat. Seara, la berărie, a dezbătut cu prietenii evenimentul întrebându-se care este cea mai rapidă pasăre din lume. În urma acestei dezbateri, ei au decis să recenzeze cele mai rapide animale, cele mai mari etc. Cu timpul, au apărut mereu alte recorduri înscrise în Guinness World Records.

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...