Un englez a aplicat pentru un loc de muncă pentru un post de șofer pe autobuz, dar a fost refuzat pentru că nu era cetățean român.


Peter Kennedy (45 de ani) a aplicat la compania Arriva după ce a văzut anunțul acesteia care spunea că se află în căutarea unui șofer de autobuz. la început, Kennedy, care este calificat pentru această profesie, a fost chemat la interviu, dar apoi a fost contactat în scurt timp pentru a i se comunica faptul că nu poate fi primit, informează Metro.co.uk.

"Caut un post de șofer de ani de zile și am fost încântat când am văzut anunțul. M-au programat pentru interviu, dar apoi am fost anunțat că toate locurile libere au fost ocupate de șoferi români. Este nedrept că muncitorii englezi nu pot aplica la anumite locuri de muncă în țara lor. Muncitorii onești ca mine, nici măcar nu li se dă o șansă", a declarat nemulțumit bărbatul.

Peter Kennedy chiar era pregătit să se mute la mare distanță de casă pentru a putea obține slujba. El nu a fost nici măcar anunțat personal, ci printr-un simplu email.

"Arriva asigură sute de călătorii cu autobuzul pentru pasageri din întregul Regat Unit. Căutăm cei mai buni candidați din Marea Britanie și din când în când, din alte țări pentru a asigura aceste servicii esențiale. Suntem mândri că avem o forță de muncă atât de diversă și este binevenit oricine aplică și este interesat de o carieră cu noi și demonstrează că are abilitățile necesare pentru acel post", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Loading...