La o singură sală de gimnastică din Marea Britanie hainele sunt interzise cu desăvârşire! Cu alte cuvinte, antrenoarea Helen Smith, de 35 de ani, te dă afară de la curs dacă nu te dezbraci complet.


A fost suficient un afiş cu un anunţ lipit pe stâlpi pentru ca prima sală de gimnastică pentru nudişti din Marea Britanie să se umple până la refuz, sâmbătă seara. Antrenoarea de aerobic Helen Smith a dat lovitura. Clienţii ei sunt bucuroşi nu numai pentru că fac economie considerabilă la echipamentul sportiv (n.r. aproximativ 200 de euro, adică 900 de lei), dar biletul de intrare e de doar 10 euro (45 de lei) spre deosebire de 12 sau 15 euro la o sală de sport normală.

Elevii lui Smith au vârste cuprinse între 33 şi 70 de ani şi sunt fericiţi că pot face sport în costumul lui Adam. “De ce să îţi pierzi vremea spălând zilnic hainele transpirate? De ce să îţi ascunzi corpul în materiale textile când poţi face sport în cel mai natural mod cu putinţă? Singura excepţie la lecţiile de aerobic o fac pentru femeile care au sânii mari. Sunt anumite sărituri la care recomand să îşi pună brasiere pentru a nu-şi da cu sânii peste faţă. În rest, majoritatea exerciţiilor se fac mult mai bine în pielea goală”, a explicat antrenoarea de ce nu primeşte clienţi îmbrăcaţi la cursurile ei.

24-glob-foto2-90-80-rexfeatures_7969128d.jpg

Elevii lui Helen Smith au vârste cuprinse între 33 şi 70 de ani şi sunt de ambele sexe
Foto: Guliver/Rexfeatures

Sala deschisă de ea în Southampton este unică în Anglia şi a fost inspirată de o tabără de nudişti din sudul Franţei. Aici nudiştii merg pentru a face sport în aer liber, în pielea goală. Helen şi-a dat demisia acum doi ani pentru a face ce îi place: adică sport în pielea goală. Acum se gândeşte serios să extindă afacerea, având în vedere că a fost asaltată cu propuneri de pe întreg teritoriul Regatului Unit.

 
 
Loading...