Traversează Marea Britanie cu bicicleta! Stuart Kettell, în vârstă de 54 de ani, şi-a propus să parcurgă 1.407 kilometri. Ca să reziste pe caniculă, el şi-a montat o cadă plină cu gheaţă la bicicletă.


Stuart Kettell din Warwick este obsedat de recorduri! După ce a reuşit să câştige 7 maratoane, cum nimeni nu a făcut-o vreodată, şi-a propus să traverseze Marea Britanie. El a anunţat că va călători cu o bicicletă special echipată cu o cadă din acril cu greutatea de 12 kilograme. Va pedala de la John O’Groats la Lands End, pe o distanţă de 1.407 km. În cadă îşi va pune gheaţă ca să se răcorească pe timp de caniculă. Cada este prevăzută cu un înveliş termoizolant, iar Kettell vrea să îi închidă fundul pentru a fi sigur că nu pierde gheaţa pe drum. Este o tentativă de a intra în Cartea Recordurilor. Asta fiindcă nimeni nu şi-a mai propus vreodată să parcurgă circuitul în acest mod şi în numai două săptămâni. Bicicleta specială a fost confecţionată la comanda lui într-un atelier din Glasgow. A primit-o luna trecută şi, de atunci, a început să se antreneze.

“Toată lumea ştie că am idei trăsnite şi în fiecare an mă gândesc să fac lucruri tot mai ciudate. Sper să-mi iasă turneul în cadă”, a mărturisit Stuart Kettell. El a alergat la 7 maratoane rostogolindu-se într-o roată. Însă efortul de atunci i-a afectat sănătatea. S-a îmbolnăvit de inimă şi a fost operat în octombrie 2017. Chiar dacă medicii i-au recomandat să renunţe la sporturi periculoase, Kettell nu se poate abţine. “Nimeni nu mă poate opri. Dacă nu fac ceva, înnebunesc, nu mă simt bine”, a spus bărbatul foarte curajos. Începând din 2007, Stuart a adunat 57.000 de euro datorită tentativelor temerare. Banii i-a oferit pentru scopuri caritabile. 

 
 
Loading...