Mai mulți specialiști în domeniul roboticii, ai armelor și dezarmării îi avertizează pe liderii lumii să se aștepte în viitorul apropiat la apariția unor noi tipuri de arme la fel de periculoase și de letale precum armele nucleare.


Acești specialiști și-au dat întâlnire în cadrul Forumului Economic Mondial din Davos unde au adus în discuție posibila amenințare ce ar veni din partea unor roboți concepuți special pentru a ucide. Un robot ucigaș este un organism artificial, o mașină auto-dirijată, programată să ia în vizor și să ucidă oameni în mod autonom, fără intervenția vreunei persoane. În momentul de față, aceștia nu există, dar sunt pe cale de a deveni realitate ținând cont de evoluțiile tehnologice din domeniu.

Aparent, acesta ar putea semăna la fel de bine cu un scenariu de film SF, dar realitatea ne demonstrează contrariul. De la tehnologia dronelor și a mașinilor cu pilot automat la cea a unor roboți asasini autonomi nu ar mai fi mulți pași de făcut. Cercetătorii estimează că, în aproximativ doi ani, ar putea exista suficiente resurse pentru realizarea acestora.

 
 
Loading...