Toby locuia în Raleigh, Carolina de Nord, când stăpânii ei au decis să scape de ea pe motiv că nu se înţelegea cu felinele familiei. Aceştia i-au găsit o familie adoptivă, însă pisica n-a putut sta departe de casa ei şi a străbătut 19 kilometri pentru a se întoarce la familia ei.


Un astfel de gest ar topi inimile iubitorilor de animale, însă stăpânii lui Toby n-au fost mişcaţi de efortul pisicii. Ba mai mult, aceştia au luat pisica şi au dus-o la un adăpost, unde au cerut să fie eutanasiată, scrie Bored Panda.

Ea e Quimera, pisica cu două feţe! Felina cu chip neobişnuit a cucerit Internetul

chimera-cat-split-face-different-eyes-gataquimera-24.jpg

quimera pisicia vedeta culori diferite
Quimera, felina care a devenit vedetă pe Internet
foto: Instagram

Ce o face atât de specială pe pisicuţă? Quimera are ochii de culori diferite, iar blăniţa de pe faţă este şi ea împărţită în două culori.

Cea mai tristă pisică din lume a împlinit 5 ani! Îți vine să plângi când o vezi

da.jpg

luhu pisica trista instagram
Luhu are foarte mulţi fani pe reţelele de socializare
foto: Instagram

Aproape că îţi dau lacrimile când te uiţi la pozele cu micul ghemotoc de blană. Faţa ei inspiră o tristeţe apăsătoare, însă stăpâna ei spune că Luhu este tare jucăuşă.

Salvată de la moarte cu votcă! Ce a pățit pisica devenită celebră

Atunci când te gândești la lucruri care ți-ar putea salva viața într-o zi, votca cu siguranță nu va prinde un loc fruntaș în top. Contrar așteptărilor tale, băutura spirtoasă de origine rusească a salvat viața unei pisici din Australiacare avusese ghinionul să bea antigel.

Motanul Tipsy, așa cum este cunoscut acum, ingerase o cantitate periculoasă de antigel, cel mai probabil din cauza unei capcane puse de un om ”bine intenționat”. Din fericire, el a fost zărit la timp și a fost dus de urgență la o clinică veterinară. Acolo, medicii trebuiau să acționeze rapid deoarece micuțul animal mai avea mai puțin de o oră de trăit.

Norocul a făcut ca una dintre asistente să aibă ascunsă la birou o sticlă de votcă. Fără să mai stea pe gânduri, i-a dat pisicii o cantitate mică și diluată pentru a mai ”tăia” din toxicitatea antigelului și pentru a-i permite acestuia să circule prin corpul felinei fără să producă prea multe pagube. Conform veterinarilor care au tratat pisica, votca conține o enzimă care metabolizează antigelul pentru a-l face non-toxic. Este foarte interesant cum o băutură atât de tare poate salva vieți, notează Playtech.

Vezi aici mai multe despre salvarea pisicii cu votcă

 

 

Felina din rasa british shorthair tabby trăieşte în Beijing, alături de stăpâna ei Maggie Lu şi cei doi fraţi, Barher şi Bardie, scrie Bored Panda. Chiar dacă au aceeaşi părinţi, doar Luhu pare tristă.

dded.jpg

luhu pisica trista instagram
Luhu a împlinit 5 anişori
foto: Instagram

 

În august, Luhu a împlinit cinci anişori. Nici “tortul conservă”, baloanele, coifurile colorate sau mângâierile stăpânei nu au făcut-o să-şi schimbe expresia feţei.

www.jpg

luhu pisica trista instagram
Chipul ei trist i-a cucerit pe internauţi
foto: Instagram

 

Luhu e una dintre cele mai îndrăgite şi iubite feline din mediul online, iar o postare cu chipul ei trist strânge şi 10.0000 de like-uri.

 

 

 

 

 

Simpatica felina ar putea primi şi roluri în film cu aşa înfăţişare, scrie Bored Panda. De exemplu, ar putea fi pisica unui super-erou.

Până atunci se bucură de succes în mediul online şi are cont de Instagram. Felina este urmărită de peste 40.000 de persoane, iar stăpânul ei postează zilnic fotografii cu ghemotocul de blană.

chimera-cat-split-face-different-eyes-gataquimera-4.jpg

quimera pisica vedeta culori diferite
Felina este urmărită de peste 40.000 de persoane pe Instagram
foto: Instagram

 

Quimera are un ochi albastru şi unul verde. Jumătate din blăniţă e neagră, iar cealaltă jumătate e roşcată. Cum ajunge o pisică să arate astfel? Specialiştii spun că felina este rezultatul unei mutaţii genetice rare cunoscută sub numele de "himeră", adică un organism produs prin fuziunea a doi sau mai mulți zigoți distincți. Animalul are în gene informaţii de la două specii de pisici.

Nu-i aşa că-i adorabilă?

 

Impresionaţi de poveste, cei de la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii la Animale (SPCA) au decis să încerce să-i găsească o nouă familie. Ei au distribuit poza şi povestea felinei în vârstă de şapte ani pe reţelele de socializare. Povestea s-a viralizat rapid, iar Toby şi-a găsit o nouă casă.

Felina a fost adoptată de Michelle Puckett, care i-a văzut povestea pe Internet. Acum Toby are cu cine se juca. Michelle are deja două feline, dar şi doi copii.

„Dacă cei care citesc povestea lui Toby vor fi impresionaţi, le recomandăm mai degrabă să acţioneze decât să se mulţumească prin a comenta online. Toby nu ar fi avut un sfârşit fericit dacă nu erau voluntarii organizaţiei noastre. Sperăm că povestea îi va inspira pe oameni să facă donaţii sau să ia în considerare adoptarea unui animal din adăposturi sau să devină voluntari“, a spus Tara Lyn, purtătorul de cuvânt al organizaţiei care l-a salvat pe Toby.

 

 

 
 
Loading...