10 date inedite despre corpul uman: Ştiai că un om produce 4 tone de excremente în timpul vieţii?

Ultima actualizare:

Corpul uman ascunde multe lucruri interesante şi inedite. Cifrele acestuia sunt impresionante, când vine vorba de această complexă "maşinărie" ale cărui "rotiţe" pot acţiona conştient sau inconştient la unison pentru o funcţionare pe care obişnuim să o numim normală. Vezi mai jos zece cifre şi date inedite ale unor astfel de procese sau părţi din organismul uman care conlucrează pentru viaţă.

1 - 200.000 de kilometri de veneÎn corpul unui om există o întregă reţea de "autostrăzi" prin care curg aproximativ 5 litri de sânge. Lungimea totală a vaselor sanguine din corpul uman este echivalentă cu de aproape cinci ori lungimea totală a Ecuatorului, deci puse cap la cap, venele unui singur om ar putea înconjura de cinci ori Pământul.

2 - 40 de milioane de spermatozoiziNumărul total al spermatozoizilor eliminaţi de un bărbat la o ejaculare este e minim 40 de milioane. Din aceştia, în general, doar unul ajunge să fecundeze ovulul.

3 - 4 tone de excrementeUn om produce, în medie, 150 de grame de excremente pe zi, ceea ce face ca, de-a lungul unei vieţi, să ajungă la un total de aproximativ 4 tone.

4 - 170 de kilometri pe orăAceasta este viteza strănutului. Concret, viteza atinsă de salivă atunci când strănutăm. Un om secretă, în medie, un litru de salivă pe zi, ceea ce ar fi suficient să umple o sticlă.

5 - 3 milioane de fire de părAcesta este numărul firelor de păr din cap produse de un om de-a lungul vieţii, ţinând cont că un fir de păr trăieşte patru ani. Părul din cap creşte cu o medie de 0,35 milimetri pe zi, ceea ce înseamnă 12,8 centimetri anual. Dacă ţinem cont de întreaga suprafaţă a corpului, omul produce 5 milioane de fire de păr într-o viaţă.

Află pe adevărul.es care este în medie cantitatea de urină eliminată de o persoană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net