15 întrebări şi răspunsuri despre campania "Din inimă pentru copii"

Ultima actualizare:

Citeşte aici  Regulamentul Campaniei  şi află toate amănuntele care te interesează.

2. Vor fi acceptaţi şi copiii cu forme mai puţin grave ale unor boli, dar care nu dispun de mijloace materiale?

- Pentru cazurile sociale, o echipă de reporteri se va deplasa la domiciliul părinţilor pentru a constata nevoile familiilor care s-au adresat, prin scrisori, ziarului Click, Adevărul de Seară, Click! Pentru femei sau Click! Sănătate.

3. Pe ce perioadă de timp se va întinde campania „Din inimă pentru copii”?

- Campania aceasta nu are precedent în România. Ea se va întinde pe o perioadă nedeterminată, aceasta însemnând şi ani de zile.

4. Cum se vor strânge banii?

- Prin conturile fundaţiei Cosmir, afişate de fiecare dată când apare un caz în ziar, ediţia print şi, în permanenţă pe site-ul Click! Sau prin donaţii directe. Sunt persoane care preferă să trimită familiilor unor copii banii prin mandat poştal, fie merg la spital sau acasă cu diverse pachete şi o sumă mică de bani.

5. Este o sumă minimă pe care trebuie să o donez?

- Nu, fiecare poate dona oricât doreşte sau are posibilitatea.

6. De ce nu se strâng  bani şi printr-un număr de SMS? Ar fi mai simplu pentru orice donator.

- Deja am făcut demersuri către companiile de telefonie, însă ni s-a răspuns că până în ianuarie 2010 nu sunt numere speciale disponibile. Vom anunţa deîndată ce îl vom avea.

7. Dacă un om de afaceri sau o firmă sau companie donează o sumă mai mare, beneficiază de scutiri de taxe?

- Desigur. Donatorii care ne solicită, primesc, conform legii, un contract de sponsorizare a fundaţiei.

8. Cât va ţine această campanie?

- Mulţi, mulţi ani, până când nu vom mai avea pe cine ajuta. Ne-am dori să fie mai puţini, pentru că atunci înseamnă că oamenii vor primi un ajutor susţinut şi îndestulător din partea instituţiilor statului.

9. Dacă un om doreşte să ajute cu o sumă mai consistentă, cum procedează? Bagă banii într-un cont şi nu mai ştim nimic după?

- Omul respectiv depune banii în conturile fundaţiei (afişate pe acest site) şi dacă doreşte, primeşte un contract de sponsorizare aşa cum am mai explicat.

Periodic va afla din paginile ziarului Click! despre evoluţia fiecărui copil prezentat în cadrul campaniei noastre, ce bani au fost alocaţi pentru fiecare micuţ după o atentă analiză şi, bineînţeles, în funcţie de fonduri.

10. După cât timp de la prezentarea cazului în ziar, copilul va primi ajutorul financiar din partea fundaţiei?

- La sfârşitul fiecărei luni se va întruni o comisie care, după analizarea fiecărui caz, va distribui sumele în funcţie de urgenţe şi nevoi. Am considerat că aşa vom elimina orice urmă de subiectivizm şi totţi copiii vor fi ajutaţi.

11. De ce nu publicati actele medicale ale copiilor?

- Actele medicale există în redacţie, dar nu le vom publica în ziar sau on-line din două motive: 1.conţin şi informaţii strict personale şi,  2. pot fi falsificate şi folosite în alte scopuri.

12. Vor fi ajutaţi şi copiii foarte săraci, dar care nu suferă de nicio maladie gravă?

- Da. Primordial, însă, ne vom implica în cazurile medicale, fiindcă aceşti copii suferă şi de boală şi din lipsa posibilităţilor materiale.

13. Vor fi mediatizate numele persoanelor fizice sau firmelor care au donat bani pentru copii în conturi?

- Da, dacă persoana respectivă sau un reprezentant al companiei îşi va da acordul printr-un telefon la redacţie. Credem în puterea exemplului, sperând ca şi alţii să urmeze gestul de a dărui.

14. Toate vedetele pe care le prezentaţi au donat bani?

- Nu, dar vor participa la acţiuni caritabile, organizate în sprijinul acestor copii sau vor promova Campania «Din inimă pentru copii».

15. Cum pot ajunge la dv actele medicale ale copiilor şi scrisorile de ajutor, dacă familiile acestora locuiesc în altă parte decât Bucureşti?

- Fie prin mail, pe adresa dininimapentrucopii@click.ro, fie prin scrisoare cu confirmare de primire, pe adresa Str. Fabrica de glucoză nr. 21, sector 2 Bucureşti.

Aşteptăm şi alte întrebări de la cititori despre campania «Din inimă pentru copii» pe aceleaşi adrese de mail, iar răspunsurile le veţi găsi în această rubrică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net