Anglia - SUA 1-1 / Albionul a ajuns de râsul lumii!

Ultima actualizare:
Anglia - SUA 1-1
Anglia - SUA 1-1

Greşeala de începător a portarului Robert Green a adus un egal nesperat pentru americani, în primul meci din Grupa C

Alegerile tactice ale lui Fabio Capello au fost falimentare, englezii pierzând două puncte prin titularizarea de ultimă oră a portarului Green.

„Stevie G" şi-a luat în serios rolul de căpitan al naţionalei „Three Lions", primit după accidentarea pre-Mondiale a lui Rio Ferdinand. Astfel, încă de la vestiare, mijlocaşul lui Liverpool i-a strâns pe coechipieri într-un cerc şi le-a arătat drumul către gazonul stadionului din Rustenburg.

Misiunea jucătorilor lui Capello era clară ca lumina reflectoarelor: să-i bată pe americani, să spele „ruşinea" din 1950 şi să înceapă cu dreptul drumul către al doilea titlu mondial din istorie, după cel cucerit pe teren propriu în 1966.

Căpitanul Gerrard s-a conformat şi a început meciul cu „dreptul", mai exact cu exteriorul piciorului drept. Un-doi cu Heskey şi finalizare simplă, combinaţie cu care Anglia a marcat cel mai rapid gol de până acum al Mondialului, în minutul patru.

Capello, lipsit de inspiraţie

Startul perfect de meci nu i-a descătuşat pe englezi, pentru că „yankeii" au replicat prin lovitura de cap al lui Onyewu şi prin şutul puţin pe lângă al lui Donovan.

Fabio Capello şi-a dat seama că ceva nu merge bine şi a făcut o schimbare la mijlocul terenului, Milner cu Wright-Phillips, primul intrând în meci cu probleme medicale.

Nu acolo era însă „buba" cea mare a englezilor, ci între buturi. Ce a făcut Robert Green în minutul 40 va rămâne în antologia fotbalului! Un şut anemic din afara careului al „englezului" Dempsey, jucătorul lui Fulham, a fost ajutat să intre în plasă de portarul lui West Ham. Green a ridicat mâinile în semn că-şi recunoaşte greşeala, însă probabil că ar fi vrut să intre în pământ de ruşine. O greşeală demnă de ţinuturile din „Greenland", aşa cum îi spun englezii Groenlandei! Dar poate că nu portarul de 30 de ani a fost de vină pentru acest gol, ci Capello, cel care a „pariat" pe Green, în mod normal rezerva titularului James.

Ce coşmar pentru tehnicianul italian, a cărui opţiuni tactice au fost dinamitate la pauză şi de forfaitul stoperului King, care n-a rezistat fizic decât 45 de minute! Chiar şi-aşa, meciul se putea înclina din nou de partea „albilor", care au dominat repriza secundă. Rooney, Heskey şi Lampard l-au scos însă în evidenţă, de această dată în mod pozitiv, pe celălalt portar, Tim Howard. Culmea, un american conscrat în Albion!

Anglia - SUA 1-1

Anglia: Green - G. Johnson, L. King (Carragher 46), Terry, A. Cole - Lennon, Lampard, Gerrard, Milner (W-Phillips 31) - Rooney, Heskey (Crouch 79). Antrenor: Fabio Capello.

SUA: Howard - Cherundolo, Onyewu, Demerit, Bocanegra - Dempsey, Bradley, A. Clark, Donovan - Altidore (Holden 80), Findley (Buddle 77).Antrenor: Bob Bradley.Arbitru: Carlos Simon (Brazilia)

Stadion: "Royal Bafokeng", Rustenburg: 44,530Goluri: Gerrard (4) / Dempsey (40)

Vezi fotografii din ziua a 2-a a Cupei Mondiale


    Anglia - SUA 1-1
Anglia - SUA 1-1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net