Ansamblul rezidenţial Planorama a păcălit sute de bucureşteni

Ultima actualizare:

Pentru ei, ansamblul rezidenţial Planorama din Capitală, situat pe strada Doamna Ghica, s-a dovedit a fi o „fata morgana”. Cele patru blocuri,  cu câte 15 etaje fiecare, ar fi trebuit să găzduiască aproape 1.200 de familii.

În 2006, când au semnat contracte de achiziţie a locuinţelor, oamenii nu se gândeau că nu vor mai ajunge să se mute în case.

„Trebuia să-mi predea garsoniera în octombrie 2007. Am plătit 90% din sumă fără să-mi fac probleme. De atunci şi până acum eu m-am şi însurat şi am făcut şi un copil. Ei tot nu mi-au dat cheile", ne-a spus Iordan Dore, unul dintre clienţii păcăliţi de compania dezvoltatoare.

Emil David aşteapă şi el de doi ani să se mute în casa pe care şi-a pătit-o în proporţie de 40%. Numai el ştie cum a făcut rost de bani ca să-şi achite avansul. Efortul lui nu a valorat nimic.

Necazurile oamenilor au început în 2007, când compania beneficiară, Euro Habitat, a amânat predarea primelor locuinţe. De atunci, dezvoltatorul a schimbat trei firme de construcţii, dând semne că nu mai poate susţine investiţia.

Autorităţile statului (primăria de sector, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi OPC) nu au mişcat un deget pentru a-i ajuta pe păgubiţi.

Iată ce li s-a promis

Constantin Burduhosu: "M-au dus cu vorba aproape doi ani. Am vrut să mă mut cu serviciul, să-mi fac o familie. Din cauza lor a trebuit să amân totul"

Iordan Dore: "Am fost printre primii care m-am înscris pentru proiectul ăsta. Blocul meu e aproape gata. Le-am plătit toţi banii şi tot nu mă pot muta"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net