Armata britanică s-ar putea retrage din Afganistan

Ultima actualizare:

Citând surse militare anonime, cotidianul londonez afirmă că suplimentarea numărului de militari americani în Afganistan în cadrul noi strategii contrainsurecţionale ar putea determina trupele britanice să se retragă din valea Helmand, pentru a se concentra în zonele mai populate din jurul localităţii Lashkar Gah.

Armata britanică s-a putea retrage şi din Musa Qala şi din Kajaki, unde se află o importantă centrală hidroelectrică. Aceste două sectoare vor trece sub controlul americanilor, care vor deplasa 1.100 de militari pentru a patrula centrul provinciei Helmand, pe care britanicii îl controlează începând cu 2006.

Totodată, cotidianul precizează că armata britanică va fi mai reticentă să părăsească sectorul Sangin, unde a cunoscut cele mai multe pierderi.

Aceste noi planuri militare trebuie să fie aprobate de Londra în următoarele şase săptămâni, adaugă The Times. Potrivit AFP, în prezent, în provincia Helmand sunt desfăşuraţi peste 10.000 de militari britanici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net