Aşa arată hanul lui Manuc în spatele uşilor închise

Ultima actualizare:

Constantin Şerban Cantacuzino este proprietarul hanului. Ne descuie uşa imensă cu o cheie ruptă parcă din filmele cu cetăţi medievale. Clădirea a fost întotdeauna un restaurant la modă, dar acum înăuntru totul este un imens şantier.

În curtea şi în saloanele în care au băut, de-a lungul vremii, boieri simandicoşi sau politicieni spilcuiţi, comunişti scorţoşi sau muncitori în căutarea unui mic mare şi a unei beri cu guler, acum sunt numai materiale de construcţii.

„La anul sper să fie gata lucrările de refacere a imobilului aşa cum arăta odată. Va avea hotel cu 33 de camere, la nivel de trei stele, şi restaurant ", promite Constantin Şerban Cantacuzino.

Lucrările de refacere a clădirii sunt motivul pentru care proprietarul se ceartă de doi ani cu Primăria Capitalei. Aceasta îl acuză că a efectuat lucrări fără aprobare într-un monument istoric.

„Am primit hanul într-o stare deplorabilă de la societatea care l-a administrat. Imobilul şi utilităţile erau la pământ şi a trebuit să o iau de la zero. Acum am oprit lucrările pentru a rezolva cu actele", explică Constantin Şerban Cantacuzino povestea litigiului cu Primăria Capitalei.

Hanul lui Manuc în 2009

Salonul în care altădată se ţineau balurile boierilor a fost refăcut parţial, dar este folosit ca depozit de mobilă. Singurele rămăşiţe ale vremurilor de glorie de odinioară sunt cele şase candelabre vechi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net