Aşa sărbătoresc ei Crăciunul şi Anul Nou

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De Crăciun, creştinii sărbătoresc naşterea lui Iisus. Cu toate acestea, numeroase obiceiuri nu par să aibă vreo legătură cu acest lucru.

De Revelion, peste tot este destrăbălare, dar oamenii încearcă să repecte şi anumite tradiţii: cele care să le aducă noroc pentru anul viitor.

CITEŞTE ŞI

Aici îl găsiţi pe Moş Crăciun. Vezi programul spectacolelor de Sărbători!

Moş Crăciun 2010 vine pe frânghie

Cer 4.000 de euro ca să colinde de Crăciun

Îmbracă-ţi căţelul în Moş Crăciun parfumat

Obiceiuri de Crăciun

În Italia nu există brazi de Crăciun. Italienii decorează cu fructe mici piramide din lemn.

În brazii din Ucraina se pune deseori ca decoraţiune un păianjen artificial şi o pânză de păianjen. Pânza de păianjen găsită în dimineaţa de Crăciun poartă noroc.

În Statele Unite ultimul ornament care se agaţă în pomul de Crăciun este un glob în formă de castravete murat, de obicei transmis din generaţie în generaţi.

Norvegienii îşi ascund măturile în ajunul Crăciunului pentru ca spiritele rele sau vrăjitoarele să nu le fure şi să le folosească drept mijloc de transport.

În Spania, scenele tradiţionale pentru decorare ce prezintă naşterea lui Iisus, în iesle, sau întregul oraş Bethleem includ,pe lângă Maria şi Iosif,păstorii şi magii, o mică statuetă a unui «căcăcios".

simeon stalpnicul png

În Caracas, capitala Venezuelei, se obişnuieşte ca străzile să fie blocate pentru ca venezuelenii să ajungă la biserică pe patine cu rotile.

simeon stalpnicul png

În Austria, tinerii se îmbracă în costume din piei de animale şi îşiacoperă faţa cu măşticât mai urâte. Tineriipoartă cu ei clopoţei,nuiele cu care îi lovesc pe cei care au fost răi în cursul anului sau coşuri în care îi iau pe copiii care nu au fost cuminţi

simeon stalpnicul png

De Crăciun, iubitoriide animale obişnuiesc să-şi îmbrace patrupedele în Moşi Crăciun

simeon stalpnicul png

Tradiţii de Anul Nou

În Japonia, Anul Nou este cea mai importantă sărbătoare, fiind simbolul renaşterii. La miezul nopţii de 31 decembrie, templele budhiste trag clopotele de 108 ori, în încercarea de a expulza cele 108 feluri de slăbiciune umană.

 Francezii mai numesc ajunul Anului Nou şi Sfântul Silvestru, zi în care se servesc multe feluri speciale de mâncare şi băutură, dintre care pateul de ficat de gâscă şi şampania sunt nelipsite.

Anul Nou coincide, în Grecia, cu Festivalul Sfântului Vasilet, unul dintre fondatorii bisericii ortodoxe. Una dintre mâncărurile tradiţionale care se serveşte este Vassilopitta sau prăjitura Sfântului Basil.

O monedă de argint sau de aur este introdusă în momentul în care se coace prăjitura, iar cine o găseşte în bucata sa va avea noroc în anul următor.

În timpul celebrării „Anului Vechi», ecuadorienii ard figurine realizate din lemn sau ziare, obiecte care simbolizează distrugerea vechiului şi a evenimentelor neplăcute care au avut loc în anul care tocmai s-a încheiat. Deseori, figurinele reprezintă şi oameni politici detestaţi.

În Canada, în ziua de 31 decembrie este timpul pentru „baia ursului polar".Canadienii de toatevârstele înoată în apa aproape îngheţată

simeon stalpnicul png

Populaţia Olandei este obişnuită să aprindă brazii de Crăciun pe străzi. Focul are scopul de a îndepărtavechiul şi a ura bun venit noului

simeon stalpnicul png

La cumpăna dintre ani, tradiţia spanioliloreste de a mânca douăsprezece boabe de strugure.Obiceiul este menitsă asigure fericirea în următoarele 12 luni din anulcare începe

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net