Şoferii care vor să încerce asfaltul proaspăt turnat pe şoseaua de centură a Iaşiului au parte de o surpriză de zile mari. Când să calce şi ei mai tare acceleraţia, dau „nas în nas" pe mijlocul unei benzi cu un stâlp de electricitate. Constructorii şoselei au asfaltat frumos de jur-împrejur, dar s-au ferit să smulgă stâlpul.


Locuitorii din Uricani, sat aflat la câţiva kilometri de Iaşi, s-au obişnuit cu peisajul, dar spun că stâlpul este un pericol pentru şoferi, chiar dacă este semnalizat corespunzător.

„În urmă cu două zile, două maşini erau să se ciocnească în acest loc", a spus Ilie Măgureanu, localnic. Alţii spun că „obiectul" este un monument al lucrului făcut de mântuială.

„Îl ocolesc zilnic şi cred că numai din prostie şi delăsare se poate întâmpla aşa ceva", spune Ioan Horga, şofer din Uricani.

Şefii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) au aflat de stâlp şi dau asigurări că „se lucrează la rezolvarea situaţiei".

Constructorul se scarpină în cap. „Treaba este foarte încurcată. Ca şi constructor, eu pot să-l mut oricând, dar nu am temeiul legal, nu am autorizaţiile pe care trebuie să le dea E", a spus Dorin Duduţă, reprezentantul firmei care execută lucrările la şoseaua de centură.

Acesta a menţionat că aceleaşi probleme sunt şi la pasajul peste calea ferată unde construcţia ar intersecta un stâlp de medie tensiune.

„Electrica are acolo o reţea de medie tensiune care alimentează Delphi şi satul Brătuleni. Pasajul intersectează reţeaua şi nu pot finaliza lucrarea pentru că trebuie mutat un stâlp şi reţeaua aeriană trebuie introdusă în subteran. Proiectele sunt făcute, dar sunt împotmolite la nivel de avize", a explicat constructorul.

Lucrările la şoseaua de centură au început anul trecut, pe porţiuni, iar până acum s-au executat 5,8 kilometri.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: