În Capitală au fost instuite șapte zone de promenadă pentru ca oamenii să se poată plimba pe jos. Vorbim despre locuri unde în mod normal mergi cu mașina, dar care peste weekend vor fi destinate doar circulației pietonale.


Gabriela Firea a avut astăzi, 14 mai, o ședință de lucru cu specialiștii Directiei Transporturi, din cadrul Primăriei Capitalei, dar și cu reprezentanți ai Brigăzii Rutieră.

7 zone de promenadă. Pe aici vei avea voie să te limbi la pas prin Capitală 

Cu toții s-au pus de acord să înființeze șapte zone de promenadă în centrul Bucureștiului. Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai.

“Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică si de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”, a explicat edilul Capitalei.

Zonele pietonale instituite în București

  • Zona 1 – strada Polonă (de la Bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu;
  • Zona 2 – Calea Victoriei (de la Bd. Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței;
  • Zona 3 –Bulevardul Eroilor – Eroii Sanitari – Piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romnicean;
  • Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei;
  • Zona 5 – Bulevardul Dacia – Bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei;
  • Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – Bulevardul N. Balcescu;
  • Zona 7 – Bulevardul Unirii (intre Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii).
 
 
Loading...