În București au început tratamentele pentru ţânţari şi căpuşe. Se transmite coronavirusul prin înțepătură?

Ultima actualizare:

    Înțepătura țânțarului poate transmite boli grave, dar nu și cornavirusul, spun medicii
Înțepătura țânțarului poate transmite boli grave, dar nu și cornavirusul, spun medicii

S-a încălzit afară astfel că în București au început tratamentele pentru ţânţari şi căpuşe. Cei de la Primăria Capitalei au anunțat că s-au apucat din timp de dezinsecție, pentru că insectele pot transmite boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor. Se transmite coronavirusul prin înțepătură?

Țânțarii și căpușele sunt primele care apara odată cu vremea frumoasă. Astfel că în București au început tratamentele de împotriva acestora.

Pentru combaterea larvelor de țânțari, pe tot parcusul anului , au fost prevăzute  șase  tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-noiembrie.

În acest interval, echipele vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apa și canal administrat de ApaNova, dar și în rețeaua de canalizare, locuri în care se întâlnesc, cu predilecție, larvele de țânțari. Totodată, se va acţiona cu 65 de pompe de mână, utilizandu-se substanţă avizată de Comisia Națională pentru Biocide.

”Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetățenilor și al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăți”, anunță cei de la Primăria Capitalei.

Dezinsecția a început pe spațiile verzi ale Bucureștiului
Dezinsecția a început pe spațiile verzi ale Bucureștiului

În ceea ce priveşte combaterea căpușelor au fost prevăzute cinci tratamente, care se vor avea loc, în perioada aprilie-iunie.

Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile și spațiile verzi din București, precum și pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe.

”Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi capuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare. De asemenea, au fost luate în calcul avertizările specialiştilor potrivit cărora, odată cu începerea sezonului cald, apariția țânțarilor și a căpușelor favorizează transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor”, mai spun autoritățile.

Adrian Streinu-Cercel explică dacă coronavirusul se transmite prin înțepătură

La sârșitul lunii trecute, medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat dacă coronavirusul se transmite prin înțepătura țânțarului. ”Clorul este cel care inactivează acest virus. Unde este curățenie nu este virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe geamuri. Nu se transmite prin înțepături. Dar se ia și din locuri care sunt contaminate, ceea ce înseamnă că va trebui să vă spălați foarte des pe mâini cu apă și săpun, pe față cu apă și săpun. Și în nas cu apă, fără săpun, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net