Cine e Adrian Solomon, pesedistul scandalagiu din Centrul Vechi. L-a amenințat cu moartea pe fostul premier Răzvan Ungureanu

Ultima actualizare:

    Pesediștii scandalagii Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați pentru că nu au vrut să poarte mască de protecție într-un spațiu închis
Pesediștii scandalagii Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați pentru că nu au vrut să poarte mască de protecție într-un spațiu închis

Adrian Solomon, deputatul scandalagiu din Centrul Vechi, care, împreună cu colegul său Irinel Stativă, ar fi fost amendat de polițiști pentru că nu purta mască de protecție, este un personaj cel puțin cotroversat. E cunoscut ca un cal breaz, un tip care s-a aflat, de-a lungul timpului, în mijlocul a numeroase conflicte politice, iar exemplul cel mai grăitor este momentul din 2012 când l-a amenințat cu moartea pe premierul de atunci, Răzvan Ungureanu. Cu cinci ani în urmă, în 2007, Solomon organizase un marș funebru pentru Tăriceanu.

Adrian Solomon: „Un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți"

Deputatul PSD Adrian Solomon, alături de colegul său parlamentar Irinel Stativă, a intrat în conflict cu poliţiştii chemaţi de angajații unui fast-food în Centrul Vechi al Capitalei. Inidentul s-a petrecut marți dimineață. Motivul? Cei doi au intrat într-o șaormerie și au refuzat să poarte mască de protecție, așa cum cere legea.

După nefericitul eveniment, care s-a lăsat cu alt scandal, injurii și amenințări la adresa organelor de ordine, Adrian Solomon a venit cu câteva explicații. El a declarat pentru HotNews că "totul este un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți". "Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz". Întrebat din nou despre amendă, el a răspuns: "Asta știu de la TV". Apoi, chestionat despre conflictul cu polițiștii și jignirile pe care le-ar fi adus acestora, Solomon a răspuns: "Să demonstreze în instanță. E ușor în comunicate(...) N-am nimic de zis. Când voi primi procesul verbal prin poștă, probabil voi contesta. Ăsta e un exemplu de abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți". Inițial, în conversație, deputatul PSD a precizat că nu a fost amendat, ci doar legitimat. La întrebarea reporterului "pentru ce vi s-a făcut atunci proces verbal?", replica a fost: "Exact. Nu am fost amendați pe loc".

Adrian Solomon are 42 de ani și se află la al doilea mandat de deputat PSD de Vaslui. El deține și funcția de președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Rudă prin alianță cu baronii locali din Vaslui

Adrian Solomon a fost profesor de istorie la Colegiul ”Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad. În 2016 a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, însă a pierdut alegerile, fiind înfrânt de liberalul Dumitru Boroş, aflăm de pe siteul Adevărul. După acest eșec, el s-a aflat pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din același an, fiind primul lista candidaţilor la Camera Deputaților la PSD Vaslui. Solomon este și finul de cununie a fostului baron PSD de Bârlad, Constantin Constantinescu, care şi-a pierdut mandatul de primar după ce a fost pus sub acuzare de procurori. Tot în 2016, Adrian Solomon a cununat-o pe fiica regelui asfaltului din Vaslui, Emin Savin, care deţine firma Transmir, considerată firma de casă a PSD, societate ce a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de fraude cu fonduri europene într-un dosar privind cel mai mare proiect de infrastructură derulat în judeţul Vaslui, după 1989.

Implicat în scandalul extragerii gazelor de șist

Adrian Solomon s-a făcut mai mereu remarcat prin ieşiri publice şi declaraţii controversate. În timpul protestelor antişist din 2012, el jura cu mâna pe biblie în faţa a 8.000 de oameni că va lupta împotriva extragerii gazelor de şist. La şase luni după jurământ, în decembrie 2012, imediat după alegeri, şi-a schimbat radical părerea argumentând că nu era suficient de informat când mărşăluia pe străzile Bârladului alături de miile de oameni care militau împotriva fracturării hidraulice.

În 2012 l-a amenințat cu moartea pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu

În anul 2012, în timpul unei conferinţe de presă Adrian Solomon l-a avertizat pe Mihai Răzvan Ungureanu, prim-ministru în funcţie la vremea respectivă, că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit şi ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetăţenilor. "Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii", a declarat Solomon în conferinţa de presă a Partidului Social-Democrat, susţinută la Bârlad pe 23 aprilie 2012.

A organizat un marș funebru pentru premierul Tăriceanu

În 2007, când era viceprimar de Bârlad, l-a întâmpinat pe Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci prim ministru, cu un marş funberu cântat de o fanfara de ţigani. Adrian Solomon s-a enervat că Tăriceanu a vizitat oraşul fără să anunţe oficialităţile locale. Prin urmare, reprezentanţii Primăriei Bârlad au dat autorizaţie fanfarei pentru a cânta Marşul primăverii femeilor angajate la Confecţii SA, chiar faţa fabricii. Când s-a apropiat coloana oficială din care făcea parte Tăriceanu, fanfaragiii au schimbat acordurile “din greşeală”, interpretând un cântec de înmormântare.

L-a numit pe Boc şobolan: ”Şobolanii când îi vezi e bine sa-i calci pe cap”

Adrian Solomon, în cadrul unei conferinţe de presa susţinută în 2011,în calitate de deputat, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de o altă vizită neanunţată, de această dată a premierului în funcţie la acea vreme, Emil Boc. "Nu se face aşa ceva, adică să vii într-o comunitate şi să nu anunţi măcar primarul. Iata, şi Boc, a venit ca şobolanul prin judeţ dar l-a anunţat, la o ora din seară, pe domnul primar şi s-a întalnit cu el. (...) Eu, dacă am ceva de spus lui Boc i-o spun în faţă de la tribuna parlamentului, nu trebuie să-l fugăresc eu prin oraş sau prin ţară. Oricum, şobolanii când îi vezi e bine sa-i calci pe cap că sunt ăia de-ţi rod avutul de-o viaţă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net