Românii vor avea cel mai mare și mai modern spital de urgență din București. “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în sectorul 1 și o unitate medicală de categoria IA. În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu".


Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1.015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gard

ă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.

Cum va arăta cel mai mare spital de urgență din țară! “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în 3 ani

“Spitalul este o necesitate pentru București, un proiect de suflet, și, împreună cu Ministerul Sănătății, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”, a declarat astăzi, 28 iunie, Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

primarul-sectorului-1-dan-tudorache-a-prezentat-macheta-spitalul-sf-vasile-cel-mare.jpg

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a prezentat macheta Spitalului ”Sfântul Vasile cel Mare”
Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a prezentat macheta Spitalului ”Sfântul Vasile cel Mare”

Licitația pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor.

Până în prezent, 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro. Spitalul va deservi locuitorii Capitalei, dar și zona de Sud a României.

Spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște la numărul 10. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni , din care 4 luni pentru proiectare.

 

Citește și: 

  1. https://www.click.ro/news/national/uite-cum-va-arata-spitalul-metropolitan
  2. https://www.click.ro/news/national/clinica-lui-becali-e-gratuita-dar-pe-bani
 
 
Loading...