Cea mai "vie" zonă a Capitalei şi putem spune că şi a ţării, cu peste 130 de baruri, cluburi, restaurante şi cofetării, Centrul Vechi pare părăsit la mai bine de o săptămână după tragedia de la Colectiv. Foarte mulţi patroni au închis localurile şi nu par dispuşi să reia afacerile decât după ce vor trece controalele şi vor avea absolut toate avizele legale.


RISE Project şi „Adevărul” ne prezintă în cadrul unui proiect jurnalistic situaţia cluburilor din Centrul Vechi al Bucureştiului. Capitala distracţiei a devenit după tragedia de la Colectiv un loc ceva mai liniştit, cu foarte multe afaceri închise încă. Dacă până acum 2 săptămâni îţi era greu să te hotărăşti unde să mergi şi ce să faci, acum ofertele sunt ceva mai puţine, patronii preferând să ţină închise afacerile din zonă până când vor fi în legalitate cu avizele de funcţionare. Au pus lacătele pe uşi, în semn de doliu, în prima zi a tragediei, dar au rămas închise până azi.

Goblin

goblin.jpg

goblin
Patronul Goblin, Costin Mincu, era acţionar şi la Colectiv
Foto: David Muntean

Clubul Goblin, un loc popular printre adolescenţi, e închis. Găştile de puştani trec prin faţă şi încearcă, totuşi, clanţa. Nimic. Patronul Costin Mincu, unul dintre cei trei care deţineau Colectivul, se află acum în arest preventiv. Nu departe de Goblin, alte cluburi stau cu lacăte pe uşi: Finnish, Revenge, Bastards, S-club, No. 5, Fire, El Comandante, El Comandante Junior, El Dictador şi La Historia, spaţii cu o capacitate cumulată de peste 2.800 de persoane. Toate au rămas încuiate de la 31 octombrie, ziua de după tragedia din Colectiv.

El Dictador

627x0.jpg

el dictator
El Dictator a "beneficiat" de unele modificări
Foto: David Muntean

El Dictador din strada Sfântul Dumitru şi-a baricadat intrarea veche. Sâmbătă dimineaţă, muncitorii zoreau să construiască una noua. Marţi dimineaţă, localul era deschis.

Club A

club_a.jpg

club a
Distracţia continuă în Club A
Foto Arhivă Personală

În Club A, se ascultă Depeche Mode. E plin. Pe patronul Mihai Ionescu l-am găsit la birou, deasupra subsolului, la două dimineaţa. Citeşte o ştire despre localul său pe un site tabloid. „Ăştia scriu de bine, o televiziune a dat toată săptămâna că la mine e cel mai periculos din tot Bucureştiul”. Nu apucă să ne deschidă în faţă registrul că primeşte un SMS de la soţie. „Felicitări pentru felul în care te-ai descurcat la toate controalele. Eşti tare :)”. Clubul A funcţionează într-o clădire cu încadrată cu risc seismic de grad I - pericol public. Pe lângă intrarea principală, Club A are încă două ieşiri de urgenţă.

Articolul complet poate fi citit pe Adevarul.ro

 
 
Loading...