Duminică, 20 mai, în bucurești a avut loc „Marșul diversității”, organizat de Asociația ACCEPT, care sprijină drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali). Parada s-a desfășurat între orele 17.00 și 19.30, pe Șoseaua Kisseleff, de la Piața Arcul de Triumf, până la Piața Victoriei.


UPDATE 18.05: Susținătorii LGBT continuă să danseze și să scandeze: „Uniţi salvăm, drepturi apărăm“, „Ţinem separat/ biserica de stat“,  „Un' doi trei/homofobii, jos cu ei“, „Drepturi egale“

UPDAT$E 17.47: Atunci când au ajuns în dreptul Ambasadei Rusiei, au oprit muzica pentru a ține un moment de reculegere în memoria victimelor din Cecenia, precizează Adevărul.

UPDATE 17.00: În jur de 2.500 de persoane s-au adunat pentru a susține "MArșul diversității". Bulevardul Kissellef este blocat și răsună de muzică.

 • gay pride
  Persoanele din comunitatea LGBT și susținătorii acestora au mărșăluit pe Bulevardul Kisseleff
  Foto: Alexandra Șerban/Adevărul
 • gay pride
  S-au adăpostit cu toții sub umbrele, iar ploaia nu i-a alungat
  Foto: Octav Ganea.Adevărul
 • gay pride
  Au venit cu mic, cu mare pentru a susținte drepturile LGBT
  Foto: Octav Ganea.Adevărul
 • gay pride
  Mesajele susținătorilor LGBT
  Foto: Alexandra Șerban/Adevărul
 • gay pride
  Tot Bulevardul Kisseleff a fost blocat
  Foto: Alexandra Șerban/Adevărul
1/5

„Lumea încă întreabă de ce ieşim în stradă. An de an ne vom apăra drepturile în instanţă, în Parlament. Suntem în stradă pentru că nu acceptăm ca drepturile noastre şi familia noastră să fie decise de Biserică, Noua Dreaptă, de Coaliţia pentru Familie. Noi decidem pentru noi", a declarat Florin Buhuceanu, directorul Asociației ACCEPT, potrivit Adevărul.co.

Pe la ora 17.00, la Arcul de Triumf se strânseseră în jur de 500 de persoane, în ciuda ploii torențiale care s-a abătut peste Capitală. Persoanele din comunitatea LGBT și susținătorii acestora nu au fost descurajați de vremea rea și s-au adăpostit sub umbrele multicolore, simbolice pentru logoul comunității.

 

 
 
Loading...