Misterul florilor superbe care au apărut peste noapte în gropile din București, în tramvai sau în fața unei școli

Ultima actualizare:
1000 de mucuri de țigară
1000 de mucuri de țigară

Dacă v-ați plimbat prin București zilele acestea, cu siguranță v-au ieșit în cale imagini pe care nu le-ați văzut prea des în capitala României: aranjamente florale montate în gropile din asfalt, construcții din flori atârnate în tramvai sau o poartă din cărți și flori, amplasată în fața școlii nr. 39. Până și banca gri de la kilometrul 0 al Bucureștiului a fost transformată într-o oază verde de relaxare, pentru trecători. Click! îți spune care este ideea din spatele acestui manifest pentru normalitate și frumos.

Ce poate fi mai plăcut decât să-ți apară flori în cale atunci când nu te aștepți? Nicu Bocancea, master florist internațional, cel mai premiat român din industria florilor la competițiile internaționale de profil, a pornit, cu ajutorul construcțiilor florale, un "Manifest pentru normalitate și frumos", în 50 de episoade, pentru a atrage atenția unor reguli sau nereguli din jurul său și pentru a-i încuraja pe oameni să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Cele mai spectaculoase construcții florale pe care le-am întâlnit în București

  • Groapa în asfalt, din mijlocul străzii, în care se impotmoleau toate mașinile care treceau, a fost acoperită de flori

Banca de la Universitate
Banca de la Universitate
  • 1000 de mucuri de țigară, aruncate pe stradă, au fost transformate într-o construcție florală spetaculoasa

Cosmin Avrămiță - Poarta cărților
Cosmin Avrămiță - Poarta cărților
  • Banca gri de la kilometrul 0 al Bucureștiului a fost transformată într-o oază verde de relaxare pentru trecători

Ghiozdane cu flori
Ghiozdane cu flori
  • Un tramvai a fost împodobit cu flori pentru a aduce zâmbete călătorilor

Nicu Bocancea - excesul de plastic
Nicu Bocancea - excesul de plastic
  • Bagajul de griji și incertitudini al acestui început de an școlar a fost transformat în ghiozdane vesele, pline cu vise și energie pozitivă

Nicu Bocancea - Groapa de flori
Nicu Bocancea - Groapa de flori
  • Poartă cărților din flori a fost plasată în prima zi de școală, la intrarea în curte și prin ea au trecut elevii. O găsiți la școala nr. 39, din București.

Nicu si Cosmin - Tot inainte
Nicu si Cosmin - Tot inainte
  • Excesul de plastic a fost semnalizat printr-un buchet de flori, care avea la baza câteva peturi abandonate pe jos, în încercarea de a transforma această realitate în ceva frumos. Buchetul a fost oferit unei doamne întâlnite pe stradă.

Tramvai cu flori
Tramvai cu flori
  • O săgeată de flori în mijlocul străzii, cu îndemnul: "Tot înainte, oameni buni! Cu speranță și optimism"


    Nicu si Cosmin - Tot inainte
Nicu si Cosmin - Tot inainte
  • Manifestul florilor, denumit “50 de zile pentru 50 de ani”, a apărut ca un mod constructiv de a sărbători 50 de ani de când familia lui Nicu Bocancea a început să scrie istorie în industria florilor din România: “Părinții mei lucrează cu flori și din dragoste pentru ele din 1970, adică de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin Revoluție, post-Revoluție, democrație și pandemie, înconjurați de flori și încercând, prin florăriile lor și prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, să înfrumusețeze și să înveselească viața românilor”, mărturisește Nicu Bocancea care, alături de fratele său, Cosmin Avrămiță, a primit moștenirea și misiunea de a duce România cât mai sus pe harta mondială a floristicii.   

Manifestul cu flori durează 50 de zile

“În fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de vocea și de frumusețea florilor pentru a spune povești din București, unele dulci, altele amare, însă toate spuse în cel mai colorat și pur mod cu putință, cu ajutorul construcțiilor florale. La fiecare pas găsim lucruri de semnalat sau de îndreptat, iar florile reprezintă cel mai frumos instrument pentru a o face”, declară Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociația celor mai buni 30 de floriști ai lumii.  Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reacții de apreciere, distribuire și susținere în online atât din România, cât și de peste hotare. Întregul Manifest al florilor, cu episoade zilnice, poate fi urmărit și în mediul online, pe Instagram și pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net