Motocicliştii sunt uniţi la suferinţă. Ei ştiu foarte bine ce pericole îi pândesc pe şoselele din România, cât riscă atunci când circulă noaptea, pe ploaie. Şi tot ei nu rămân nepăsători atunci când un coleg de-al lor trece în nefiinţă. Astfel, în această seară, de la ora 19.00, Comunitatea Cluburilor Moto din România organizează o acţiune comemorativă în memoria poliţistului Bogdan Gigină, cel care a murit marţi, 20 octombrie, în timp ce conducea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea.


Sute de motociclişti se vor aduna în linişte la locul accidentului pe de Ştirbei Vodă, vor aprinde lumânări şi nu vor sta mai mult de zece minute. Organizatorii anunţă că nu se doreşte instigarea la acte de violenţă şi vandalism, ci îi îndeamnă pe toţi motocicliştii participanţi să especte normele morale care se impun la un astfel de eveniment nefericit.

“Se va parca “în spic” – cu roata spate la bordură. Candelele se vor aprinde în locul gropii (acoperită ulterior) – vă rugăm să aveți la voi candele acoperite, nu lumânări de tip pastilă. Fiecare participant va purta pe braţ o banderolă albă. Acțiunea NU este un protest, ci o acțiune comemorativă, astfel că nu sunt acceptate: motoare tunate, sandări, acte de vandalism”, se anunţă pe motobikes.ro.

bogdan-gigina.jpg

Bogdan Gigină a murit la 28 de ani, fiind condus ieri pe ultimul drum
Bogdan Gigină a murit la 28 de ani, fiind condus ieri pe ultimul drum
 
 
Loading...