Nicuşor Dan, război în stradă cu Gabriela Firea: ”Vrea să se uite că a venit de mână cu Dragnea la Primăria Capitalei!”

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că nu a făcut nimic în cei patru ani de mandat
Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că nu a făcut nimic în cei patru ani de mandat

Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei, a susținut și astăzi, 23 iunie, o conferință de presă pe stradă. Acesta a făcut un bilanț a celor patru ani de mandat al Gabrielei Firea și a ajuns la conculzia că nu a făcut nimic. ”Vrea să se uite că a venit de mână cu Liviu Dragnea la Primăria Capitalei!”, a spus acesta.

A treia conferință a lui Nicușor Dan susținută pe stradă, la intersecţia dintre Bucureşti şi Voluntari, s-a derulat fără nici un incident. De data aceasta nu a mai fost bruiat de autoritățile locale și a avut libertatea să vorbească deschis, chiar în ziua în care se împlinesc patru ani de la depunerea jurământului ca primar al Capitalei al Gabrielei Firea.

Nicuşor Dan a declarat că a ales să facă conferinţa de presă la intersecţia dintre Bucureşti şi Voluntari deoarece Firea a încercat să conducă Capitala după modelul Primăriei Voluntari.

“Am ales să facem evenimetul acesta aici la intersecţia, la confluenţa între Bucureşti şi Voluntari pentru că aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul Consiliului Judeţean Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari şi cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au înghiţit bani cât Centura Bucureştiului şi în care au fost angajaţi pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid. Ăsta este modelul Voluntari adus la Bucureşti”, a explicat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Dan crede că Firea ar vrea ca bucureştenii să uite de bilanţul mandatului său de patru ani şi de faptul că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea. 

În timp ce Nicușor Dan făcea bilanțul mandatului Firea, în spatele său erau oameni cu pancarte
În timp ce Nicușor Dan făcea bilanțul mandatului Firea, în spatele său erau oameni cu pancarte

“Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate, de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD-ului şi de sigla PSD pe care o poartă în spate, ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului, în Piaţa Victoriei, şi când ei totuşi s-au strâns a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci Prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a explicat Nicuşor Dan.

El a prezentat apoi bilanţul celor patru ani de mandat ai Gabrielei Firea ca primar general.

Nicușor Dan: ”Bilanțul după patru ani de mandat pentru Firea este zero”

“O să fac foarte, foarte scurt un bilanţ, dar oare ce poate să fie mai semnificativ decât un bilanţ decât zecile de mii de bucureşteni care la ora asta nu au apă caldă de două săptămâni şi nimeni nu vine să le spună când o să înceteze această situaţie. Ăsta este în 20 de cuvinte bilanţul administraţiei Firea. Foarte pe scurt: revoluţia în trafic – zero, mari parcări la intrarea în oraş – zero, benzi unice pentru autobuz şi troleibuz – zero, semaforizare inteligentă – zero, piste de biciclete – zero, Radet - faliment - Termoenergetica aproape de faliment, 180 de milioane de euro bani europeni pentru termoficare – zero, registrul spaţiilor verzi – zero,  staţii de monitorizare a poluării – zero, STB-ul, aproape faliment, şi-a pus garanţie sediile şi sute de autobuze, Spitalul Metropolitan – zero, noua Polivalentă – zero, centre de conferinţe – zero, noi creşe – zero, noi grădiniţe – zero, noi şcoli – zero, noul plan urbanistic general care să dea o perspectivă de dezvoltare a oraşului – zero. Total? Zero”, a spus Nicuşor Dan.

El crede că este mai simplu să plece primarul din Bucureşti decât bucureştenii, spunând că Firea a venit în Capitală în vizită şi nu a locuit acolo.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: ”Bucureștiul arată mai rău ca niciodată”

Totodată, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și președintele PNL București, prezentă la conferință, a afirmat faptul că Bucureştiul este un oraş ţinut captiv de un om care nu iubeşte Capitala.

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a participat la conferința de presă alături de Nicușor Dan
Violeta Alexandru, președintele PNL București, a participat la conferința de presă alături de Nicușor Dan

"Nu are nici o scuză pentru că Bucureştiul astăzi, în 2020, arată mai rău ca niciodată. Prin urmare, am venit în primul rând să le mulţumesc colegilor mei care de patru ani fac tot ce este omeneşte posibil ca să arate care este diferenţa între populism, kitsch şi mită electorală şi un oraş care se poate dezvolta dacă începe să fie un oraş administrat de oameni capabili. Eu cred că se poate să facem din Bucureşti un oraş civilizat în care să ne facă plăcere să trăim, diferenţa este că acum este ţinut captiv de un om care nu iubeşte Capitala, ca dovadă că nici nu locuieşte în Capitală, după cum bine ştiţi, aşa că îi sugerăm să nici nu mai intre în Bucureşti şi să rămână la ea acasă”, a spus liderul PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru a precizat că în Bucureşti se face spectacol din bani publici şi mai puţină treabă concretă. Ea a afirmat că “nu întâmplător când se vorbeşte despre doamna Firea se vorbeşte despre catastrofirea”, spunând că aceasta a înţeles să conducă Bucureştiul cu “intimidare, cu infatuare, cu aroganţă, cu senzaţia că este eternă la Primăria Capitalei”.

Două conferințe ale lui Nicușor Dan au fost bruiate

Conferinţa de presă nu a mai fost perturbată, cum s-a întâmplat în 5 iunie, când a fost întrerupt de viceprimarul Aurelian Bădulescu, sau în 18 iunie, când maşinile de gunoi au încercat să bruieze mesajul pe care îl avea de transmis.

“E foarte bine că am avut o conferinţă liniştită, civilizată, suntem oameni politici într-o competiţie politică, transmitem un mesaj către bucureşteni şi e foarte normal ca el să fie auzit de bucureşteni”, a concluzionat Nicuşor Dan.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/video-circ-plina-strada-nicusor-dan-bruiat-de-masinile-de-gunoi-de-la-sectorul-5

https://www.click.ro/news/national/cine-este-nicusor-dan-candidatul-sustinut-de-pnl-la-primaria-capitalei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net