Partidul lui Nicușor Dan a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 1

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan spune că în secțiile de votare în care USB n-a avut delegați  PSD a câștigat detașat
Nicușor Dan spune că în secțiile de votare în care USB n-a avut delegați PSD a câștigat detașat

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) a depus la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în 5-10 secții, invocând discrepanțe statistice, potrivit digi24.ro. Cererea Uniunii a ajuns, marți, la Biroul Electoral de Circumscripție și ar putea fi soluționată în cursul acestei zile.

Nicușor Dan a spus că USB a avut, inițial, delegați în toate secțiile de votare din Sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care și-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în București. „Nu puteam să-i mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni”, a precizat el.

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câștigat în secțiile de votare în care USB a avut observatori, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a scris liderul USB.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieșirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianța PSD+UNPR) — 30,5%, potrivit digi24.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net