Cristian Popescu Piedone a anunțat, miercuri, mai multe restricții pentru perioada 25 martie - 11 aprilie, valabile pentru Sectorul 5. După anunț, prefectul Capitalei a declarat că „din punct de vedere decizional, astfel de decizii se pot lua în Comitetul Local pentru Situații de Urgență” și i-a cerut lui Piedone revocarea deciziei, care este „nelegală”.


Primarul sectorului 5 afirmă în continuare însă că „măsurile stabilite se aplică", iar Alin Stoica a anunțat că dacă acestea nu vor fi retrase, Prefectura va da în judecată instituția condusă de Piedone. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, pentru Libertatea, că legea trebuie respectată și că măsurile anunțate de Piedone nu sunt legale.

Prefectul Capitalei susține că restricțiile impuse în sectorul 5 sunt nelegale

„Legea trebuie respectată. Nu se vor lua măsuri pe bucățele de orașe, ci pe întreg orașul. Limitarea drepturilor și libertăților cetățenilor se ia doar în cadrul legislativ actual, numai la nivelul la care stabilește legea, adică la nivelul Parlamentului și al Guvernului”, a afirmat prefectul Alin Stoica.

„Deciziile emise de Primăria Sector 5 sunt nelegale. În cazul în care nu își vor retrage deciziile, noi i-am înștiințat și i-am rugat să le retragă, atunci mâine îi vom acționa în contencios-administrativ pentru a le anula. Adică îi vom acționa în instanță”, a adăugat acesta.

Primăria Sectorului 5 a anunțat într-un comunicat noi restricții, fără să aștepte și măsurile anunțate de Prefectura București, care vor fi stabilitate mâine, în urma unei ședinte a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare din București a ajuns la 6,37 la mia de locuitori.

Restricțiile anunțate miercuri de primarul Sectorului 5:

  • LUNI – VINERI: mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00.
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
  • Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
  • Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează: LUNI – VINERI, 07.00 – 17.00, SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 07.00 – 15.00.
  • Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
     
 
 
Loading...