Primăria Capitalei amână modificarea regulamentului taximetriei

Ultima actualizare:

    Mai multe companii de taxi oferă curse medicilorFOTO: arhivă Click!
Mai multe companii de taxi oferă curse medicilorFOTO: arhivă Click!

Primarul general Gabriela Firea a anunțat luni că Municipalitatea a amânat discuțiile pe tema modificării regulamentului local al taximetriei. Edilul general motivează această decizie prin faptul că un demers similar, cu impact la nivel național, se află pe masa spcialiștilor din Ministerul Transporturilor, care au în plan modificarea Legii 38/2003 – Legea taximetriei.

Specialiști din cadrul Ministerului Transporturilor, experți din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și din cadrul Municipalității fac parte dintr-un grup de lucru care plănuiesc să modifice Legea taximetriei. Până la luarea unei decizii la nivel național, dezbaterea pe tema regulamentului local de organizare și funcționare a serviciului de taxi din Capitală este suspendată.

„Primarul general al Municipiului București a decis amânarea dezbaterilor pe acest proiect, până la modificarea legislației de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanță cu actul normativ aflat deocamdată în lucru”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului – cadru, a Caietului de sarcini și a contractului de atribuire în gestiune delegată pentru organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi și abrogarea Hotărârii CGMB nr. 178/2008 se afla pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu din data de 28 martie 2018.

Primarul Gabriela Firea a declarat că din momentul în care a inițiat discuții pe acest subiect s-a simțit amenințată și șantajată și că există „grupuri de interese” care „plătesc bani grei în campanii de defăimare a primarului general și a Primăriei Capitalei”, dar că nu se lasă intimidată de ele.

„Militez pentru o lege și un regulament conform normelor europene în ceea ce privește serviciile de taximetrie din Capitală, care să-l favorizeze exclusiv pe cetățean și nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care plătesc bani grei în campanii de defăimare a Primarului General și a Primăriei Capitalei să-i folosească în mod constructiv pentru cauze nobile. Nu mă las intimidată de astfel de campanii și am toleranța zero la șantaj. Voi dovedi în continuare că rezist oricărei forme de presiune, pentru că dezideratul meu este binele bucureștenilor”, a afirmat Gabriela Firea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net