Se strânge lațul! Oprea, urmărit penal pentru moartea polițistului Gigină

Ultima actualizare:
Bogdan Cosmin Gigină
Bogdan Cosmin Gigină

Fostul vicepremier Gabrie Oprea trebuie să deconteze nota de plată pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au cerut joi, 1 septembrie, aviz pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, sub acuzația de ucidere din culpă. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timp ce îl escorta pe fostul vicepremier.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19, polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața într-un accident de circulație. Acesta făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului de interne Gabriel Oprea, dispozitiv asigurat de Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. La momentul producerii accidentului, ministrul se deplasa către locuința sa din cartierul Cotroceni.

Procurorii, citați de Hotnews, afirmă că probele de care dispun indică faptul că, "încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere".Astfel, au fost desemnați polițiști care aveau atribuții exclusive de însoțire a ministrului, într-o structură permanentă care presupunea asigurarea concomitentă a trei polițiști pentru fiecare post (două schimburi și o rezervă).Din analiza documentelor, rezultă că ministrul Gabriel Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere. Numărul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptățiți la însoțire permanentă conform prevederilor legale.


    Bogdan Cosmin Gigină
Bogdan Cosmin Gigină

Gabriel Oprea dicta viteza de deplasare în trafic

În seara de 20 octombrie 2015, când s-a produs accidentul, dispozitivul a fost format din 27 de polițiști aflați în intersecțiile de pe traseu.Potrivit procurorilor, Oprea este cel care a determinat, prin încălcarea dispozițiilor legale, prezența victimei Gigină Bogdan-Cosmin ca motociclist într-o coloană oficială, împrejurare în care acesta a decedat. În ceea ce privește cauza accidentului de circulație, constând în viteza de deplasare (84 de km/h) și neadaptarea acesteia la condițiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de interne Oprea Gabriel.

Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinației și a momentului precis la care aceasta trebuia să ajungă la destinație.Dupa ajungerea coloanei în intersecția străzii Știrbei Vodă cu Calea Plevnei, victima Gigină Bogdan-Cosmin a accelerat către următoarea intersecție, cea cu Splaiul Independenței, împrejurare în care s-a produs accidentul soldat cu decesul acestuia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net