Străzile din sectorul 1 au ajuns depozite de gunoi. Primăria și firma de salubrizare se ceartă pe bani iar deșeurile zac neridicate

Ultima actualizare:

    Gunoiul stradal nu mai este ridicat pe mai multe artere din zona centrală a sectorului 1
Gunoiul stradal nu mai este ridicat pe mai multe artere din zona centrală a sectorului 1

”Lăsați voi ce intrați aici orice speranță”. Așa ar trebui să scrie pe unele străzi din sectorul 1, transformate în gropi de gunoi. Firma de salubrizare Romprest și noul primar, Clotilde Armand se află în război pentru 80 de milioane de lei iar la mijloc au căzut bucureștenii din această zonă a Capitalei. Pentru a primi banii datorați, mai marii firmei de salubrizare nu mai ridică începând cu 27 noiembrie toate deșeurile stradale

Saci plini de deșeuri adunați în jurul tomberoanelor sau coșurilor de gunoi. Mirosul este insuportabil și te trăsnește de la o poștă. Nu se întâmplă într-o zonă rău famată ci în sectorul 1 al Capitalei. Firma de salubritate Romprest s-a certat cu noul primar al sectorului 1, Clotilde Armand pentru 80 de milioane de lei și a decis să nu mai ridice gunoiul începând cu 27 noiembrie. În timp ce reprentanții Romprest acuză că sunt neplătiți pentru serviciile prestate de patru luni, noua administrație acuză facturi umflate. Din acest război cel care pierde este cetățeanul pentur că nici una dintre părți nu vrea să cedeze.

Ce spune primăria sectorului 1 în scandalul gunoaielor neridicate din sectorul 1

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand nu vrea să cedeze și a organizat împreună cu actorul Marius Manole acțiuni de voluntariat pentru salubrizarea arterelor sufocate de deșeuri."In Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plati niște facturi emise nelegal. O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte cu această companie foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul si legea", a explicat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe o rețea de socializare. Noul edil al sectorului 1 a dezvăluit că serviciile de salubritate se ridică la un sfert din bugetul primariei, iar prestatorul de servicii, Romprest, a emis facturi la suprapreț."Din informatiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o suma fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeti cât de curat este... Am ajuns sa le facem noi treaba astazi in piata Amzei. Pe banii nostri", a mai scris Armand potrivit g4media. Armand a anunțat că a depus mai multe plângeri la Parchet în cazul acestui scandal.

Reacția Romprest în scandalul gunoaielor neridicate din sectorul 1

”Având în vedere faptul că am susținut financiar integral salubrizarea în Sectorul 1 timp de 4 luni și că am tras toate semnalele de alarmă din vreme, considerăm că nu mai este cazul că Autoritățile să aștepte de la noi soluții pentru remedierea situației, așa cum se întâmplă în prezent, în loc să-și ia în serios rolul de administrator. (...) Adresăm un apel autorităților, factorilor de decizie, de a depăși interesele de grup și de a conștientiza efectul de domino pe care lipsa de acțiune în ceea ce privește adoptarea de măsuri pentru deblocarea finanțării unui serviciu esențial îl va avea, în condițiile în care sănătatea publică nu are nevoie de o provocare suplimentară”, a explicat potrivit hotnews.ro, directorul operațional al Romprest, Sorin Velicu.

Citiți și

Taxă pe gunoiul menajer în sectorul 1, după opt ani

Ei se ceartă, iar gunoiul stă la poartă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net