Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Nehoiu a organizat Bursa locurilor de muncă la care au fost oferite 23 de "joburi“. Printre cele de recepţioner, bucătar, ospătar şi îngrijitor, firma SC Tricosib Nehoiu SRL, participantă la această acţiune, a oferit şi un post de "cocalar“.


Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, definiţiile pentru cocalar sunt ţigan bişniţar, şmecheraş de cartier, ţigan de cea mai joasă speţă.

Am încercat să aflăm ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a fi acceptat candidatul pentru ocuparea acestui post şi am aflat că, de fapt, locul de muncă din oferta respectivă este în realitate o greşeală de dactilografiere a unei salariate de la  AJOFM Buzău, care trebuia să scrie de fapt "cocător", scrie Adevărul.

"Nici nu se pune problema să fie oferit un asemenea loc de muncă, mai ales prin AJOFM. A fost o greşeală de dactilografiere"
, ne-a declarat Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzău.

"Eu am mai multe locuri de muncă vacante, dar nu şi pentru meseria de «cocalar», ci de «cocător». Cocalari dacă vreau să angajez mă duc la Guvern şi găsesc câţi vreau, nu dau anunţ prin AJOFM", ne-a declarat patronul care a ţinut să-şi păstreze anonimatul, considerând penibilă situaţia creată de greşala funcţionarei.

Loading...
Citeste tot despre: