CFR Cluj, câştig minim de 10 milioane de euro!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oficialii clujenilor şi-au învăţat lecţia şi au schimbat foaia. Dacă în sezonul în care au cucerit primul titlul din istorie au băgat în jur de 30 de milioane de euro în echipă şi în stadion, anul acesta, şefii CFR-ului au fost mai mult decât chibzuiţi.

Au aruncat cu bani în stânga şi în dreapta în 2008, dar anul acesta au închis robinetul. Cu toate astea, clujenii lui Arpad Paszkany sunt la un pas să cucerească din nou titlul de campioni.

Acum însă, cu cheltuieli minime. Eventul obţinut în urmă cu două sezoane i-a costat pe ardeleni nu mai puţin de 30 de milioane de euro, sumă în care au intrat şi 16 milioane de euro destinaţi pentru renovarea stadionului din Gruia.

Banii obţinuţi din calificarea în grupele Ligii Campionilor, de pe urma biletelor vândute şi a punctelor obţinute, nu au acoperit însă decât jumătate din investiţie.

Patronul Paszkany a învăţat lecţia, şi-a făcut calculele şi, la doi ani distanţă, este pe cale să dea o adevărată lovitură din punct de vedere financiar. Pentru sezonul 2009-2010, clujenii au cumpărat jucători în valoare de aproximativ un milion de euro, Cristi Bud 700.000 şi Emil Dică 350.000, restul fotbaliştilor venind fie sub formă de împrumut, oficialii CFR-ului fiind nevoiţi să le plătească acestora doar salariile lunare şi primele de joc.

Un titular va încasa, per total, aproape 130.000 de euro numai din bonusuri, bani la care s-ar mai putea adăuga 15.000 pentru câştigarea Cupei.

Calificarea în Ligă le va asigura ceferiştilor 7,1 milioane de la forul european pentru intrarea în grupe, la care se adaugă încasările de pe biletele de la cele trei meciuri din grupe şi cota de marketing, de aproximativ două milioane de euro, fără să mai punem la socoteală eventualele sume pe care le-ar lua în cazul în care vor obţine şi puncte. După un simplu calcul, aceştia vor ieşi în avantaj cu cel puţin 10 milioane de euro.

CFR Cluj

Cheltuieli 2008 - 30 milioane €

* Transferuri - 14 milioane euro* Renovare stadion - 16 milioane euro

Cheltuieli 2010 - 1,05 milioane €

* Transferuri - Bud 700.000 euro - E. Dică 350.000 euro* Împrumuturi - Cabrera, Nicolae Dică, Edimar, Piccolo, Nei, Bottone, De Zerbi* Liberi de Contract - Leo Veloso, Peskoivic

Ardelenii au solicitat oficialilor de la LPF să trimită medaliile, tricourile de campioni şi trofeul la Cluj, pentru meciul din penultima etapă, pe care ardelenii îl dispută acasă cu Internaţional Curtea de Argeş.

simeon stalpnicul png

Conducătorii "vişiniilor" au pus la punct detaliile pentru petrecerea care va avea loc după meciul cu argeşenii, chef pentru care vor plăti nu mai puţin de 150.000 de euro. Clujenii le promit fanilor o seară de neuitat ,un concert de zile mare, show-uri de lasere şi lumini, dar şi focuri de artificii.

Vor să ia patru jucători

Clujenii şi-au făcut deja planul pentru sezonul următor. Mai au nevoie de patru fotbalişti, un portar, doi fundaşi laterali şi un mijlocaş central, pentru a se face faţă cu brio în Ligă, dar şi pentru un sezon bun în campionatul intern.

Nu-l cumpără pe Dică

Până la achiziţii, echipa din Gruia se va despărţi de Nicolae Dică, Felice Piccolo, Bottone şi Nei, cărora nu li se vor mai prelungi împrumuturile. Şefii CFR-ului încearcă să-l achiziţioneze definitiv pe De Zerbi, însă sunt şanse minime, preţul său fiind extrem de mare. Edimar, de la brazilienii de la Cruzeiro, este singurul fotbalist venit sub formă de împrumut care va fi cumpărat definitiv de ardeleni.

Pe aceeaşi temă:

Iuliu Mureşan: "Provincia este la putere"

Becali: "Paszkany ne-a cam dat o lecţie de inteligenţă"

Bistriţa o face campioană pe CFR

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net