Ingrediente: 1 kg de ciuperci cu pălările mai mari aşa cum le puteţi vedea şi în fotografiile de mai sus, 200 g şuncă presată, 100 gr caşcaval sau parmezan, 2 ardei graşi, 2 cepe, 3 roşii sau suc de roşii.


Mod de preparare:

Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de persoane (eu am pregătit pentru 10 persoane gândindu-mă că 2 bucăţi sunt suficiente pentru o persoană).

Mai întâi realizez un pat de legume pe care vor fi puse pălăriile şi acest pat îl realizez din picioarele ciupercilor care după ce au fost spălate bine se vor tăia în jumătate pe lungime şi apoi feliuţe pe lăţime şi împreună cu ceapa care a fost tăiată cubuleţe vor fi călite puţin.

Peste ele se va pune ardeiul tăiat julien şi roşile cubuleţe se vor mai lăsa puţin la călit, apoi se pun în tavă. Peste ele se vor pune cupercile, cu partea concavă în sus, care au fost curăţate de pieliţe şi spălate bine şi vor fi umplute cu şunca presată care a fost tăiată cubuleţe mici.

Deasupra se va rade caşcaval sau parmezan după cum doreşte gospodina. Se pune în tavă puţină apă, sare, piper ca să se fiarbă legumele care au fost puţin călite şi se introduce tava la cuptor se lasă până se vor înmuia ciupercile, caşcavalul se va topi şi se va rumeni puţin.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Curcan cu ciuperci

Coşuleţe cu ciuperci umplute

Ciulama de porumbel cu ciuperci

Ciulama de ciuperci cu pui

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


 
 
Loading...
Citeste tot despre: