Constanţa: Ancheta în cazul pacientei mutilate se mută la Bucureşti

Ultima actualizare:

Femeia acuză că medicul Dana Pleş a diagnosticat-o cu neoplasm, iar chirurgul Octavian Unc i-a extras sânul stâng, deşi analizele au relevat că nu avea decât o afecţiune banală.

 Maria Tusă a fost operată în urmă cu doi ani la clinica Medical Analysis.

Diagnosticată de medicul Dana Pleş cu neoplasm mamar, femeia a fost internată în clinica privată Medical Analysis şi i s-a extras sânul stâng.

Abia în luna martie a aflat că analizele pe baza cărora fusesese operată indicau o atipie celulară şi o mastoză chistică, afecţiune care nu impune intervenţia chirurgicală. În finalul plângerii, pacienta a cerut despăgubiri morale şi materiale în valoare de 100.000 de euro.Poliţiştii au intrat pe fir

Pacienta a depus prima sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Reclamaţia sa face obiectul dosarului penal cu numărul 67799/P/2010, cei doi medici fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

Procurorul de caz a delegat un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa să efectueze ancheta.

Pusă pe drumuri

„Poliţistul mi-a spus că îmi trebuie o expertiză medico-legală, efectuată la Constanţa, însă mi s-a spus că rezultatele vor întârzia să vină pentru că nu sunt suficiente fonduri ca să fie achitate toate, în timp util. M-am oferit să le plătesc eu. Din câte am înţeles mă costă 1.000 de lei. Sunt dispusă să suport această sumă numai ca să mi se facă dreptate“, a spus Maria Tusă.

Reclamanta a făcut toate demersurile necesare, însă s-a lovit de o problemă.

„Medicii de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, care trebuiau să facă analizele şi să decidă dacă am sau nu cancer, au spus că cel mai corect ar fi să mă adresez la Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» pentru că analizele trebuiesc efectuate de medici mai calificaţi decât cei pe care îi acuz“, a mai afirmat Maria Tusă.

Anchetă la Direcţia de Sănătate Publică

Medicii au fost chemaţi la audieri atât la comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa cât şi la Colegiul Medicilor. Deocamdată nici una dintre cele două autorităţi nu a formulat vreo concluzie oficială a cercetărilor.

Oficialii DSP s-au mulţumit să îi trimită o adresă Mariei Tusă prin care îi cer precizări suplimentare şi încă un set de documente, de la fişa de internare, până la ultima analiză făcută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net