Degeaba! 50.000 de oameni în stradă. Guvernul tot n-a picat!

Ultima actualizare:
Proteste în Capitală - galerie foto
Proteste în Capitală - galerie foto

Bal mascat! Asta a însemnat mitingul de protest pentru mulţi dintre bugetarii ieşiţi ieri în stradă. Oamenii au ales să lupte împotriva guvernanţilor cu peruci de strigoi pe cap, ciori spânzurate în ţepuşe de lemn şi multe, multe blesteme.

Citeşte şi:

Boc, salvat de 18 voturi

Protest în pielea goală în Capitală - FOTO

Guvernul Boc rămâne în funcţie. Moţiunea a picat

LIVETEXT Cel mai mare protest din ultimii 19 ani: Sindicalişti transportaţi la spital

Cele peste 50.000 de persoane şi-au strigat nemulţumirile la uşa Guverernului, dar şi în Piaţa Constituţiei, la Parlament. Nu doar bugetarii şi pensionarii au ieşit în stradă.

Tineri, studenţi, oameni de afaceri sau angajaţi în sectorul privat, afectaţi de măsurile de austeritate impuse de Guvern, s-au alăturat şi ei la cel mai mare marş de protest din ultimii 20 de ani.

Cei peste 50.000 de manifestanţi s-au dotat cu pancarte şi sloganuri dure şi chiar cu ciori moarte

simeon stalpnicul png

Deşi au început paşnic, manifestaţiile s-au lăsat cu intervenţii în forţă ale jandarmilor şi chiar arestări. Puhoaiele dezlănţuite au dărâmat gardurile de împrejmuire şi au pornit în direcţia forţelor de ordine. Au fost calmaţi târziu, cu spray lacrimogen.

„În loc să fim uniţi, jandarmii au reacţio­nat cu gaze. Şi ei sunt în aceeaşi situaţie: le-au fost tăiate salariile, sporurile...Ar trebui să ne ajute", striga unul dintre participanţii la manifestaţia din Piaţa Constituţiei.

Manifestanţii au fost păziţi de 5.000 de jandarmi şi poliţişti. 12 persoane care au instigat protestatarii să forţeze cordonul de ordine au fost amendate

simeon stalpnicul png

Trei protestatari au fost scoşi din grup şi puşi la pământ de jandarmi infiltraţi în mulţime. Jandarmii ne-au spus că erau „agitatori" din brigăzile galeriilor de fotbal şi înjurau ca la uşa cortului. La ora 17.45, un lider de sindicat a anunţat mulţimea că moţiunea a picat.

După un scurt cor de fluierături, protestatarii au plecat din piaţă, fiecare în direcţia lui. Un sfert de oră mai târziu, locul protestului era înţesat de gunoaie, pancarte şi peturi. Circul luase sfârşit.

Protestatarii n-au mai avut răbdare până la WC-urile ecologice şi şi-au făcut nevoile în faţa Parlamentului

simeon stalpnicul png

Aici au fost parcate peste 1.000 de autocare venite din toată ţara

Sute de autocare au împânzit ieri Bucureştiul. Au lăsat protestatarii în Piaţa Victoriei şi au dispărut. Poliţiştii de la Rutieră le-au escortat pe Linia de Centură din Ştefăneşti, mai exact pe Autostrada Bucureşti-Braşov, la kilometrul 6, acolo unde au fost parcate 1.000 de autocare.

Din cauza lor, muncitorii nu au mai putut lucra la autostradă şi au fost trimişi de şefii lor acasă. Şoferii, sosiţi din toate colţurile ţării, ne-au mărturisit că pentru a-i aduce la Bucureşti, protestatarii le-au plătit firmelor de transport 3.000 de lei pentru un autocar.

26 de echipaje SMURD au fost mobilizate pentru manifestanţi. 37 de persoane au primit îngrijiri, iar 10 dintre ele au fost duse la spital

simeon stalpnicul png

Plecaţi de peste 24 de ore de pe la casele lor, mitingiştii şi-au tras sufletul pe unde au apucat şi au mâncat de la “pacheţel”

simeon stalpnicul png

Vezi aici mai multe fotografii


    Proteste în Capitală - galerie foto
Proteste în Capitală - galerie foto

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net