Doi români au pledat vinovaţi pentru fraudarea a 200.000 de dolari din bancomate, iar instanţa americană va stabili sentinţa în cazul acestora, care riscă până la 22 de ani de detenţie şi expulzarea din Statele Unite, relatează The Atlanta Journal-Constitution.


Din toamna anului 2007, până în iulie 2008, Marius Enache Csapay (45 de ani) şi Romulus Bacian (40 de ani) au înregistrat numere de card, folosind diverse echipamente la ATM-uri.
Cei doi au pledat vinovaţi pentru furt de identitate, în formă agravantă, conspiraţie şi fraudă.
Curtea a stabilit că cei doi, împreună cu complicii lor Gabriel Cirlan şi Nicolae Drasovian, au instalat cititoare de carduri la ATM-uri pentru a înregistra datele personale ale clienţilor care utilizau respectivele bancomate.
Csapay, Bacian şi Drasovian au fost surprinşi când încercau să mute echipamentul de skimming de la un bancomat, în 26 iulie 2008.
Cirlan, ulterior, a fost arestat în Tennessee, unde a rămas în custodia autorităţilor, pentru că faptele sale nu au legătură cu prevederile federale privind furtul de identitate.
Drasovian este dat în urmărire, oficiali susţinând că acesta ar fi în România.
În cazul lui Bacian şi Csapay, instanţa nu a stabilit data pronunţării sentinţei, ei însă riscând până la 22 de ani de închisoare, urmată de expulzarea din Statele Unite.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: