Duşmanii din farfurie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Conserve, mezeluri, pateuri sau biscuiţi. Sunt alimente pe care le consumăm zilnic şi care pot produce multe daune organismului din cauza conţinutului ridicat de E-uri.

"Chiar dacă există producători care nu mai scriu pe etichetă tipul de aditiv pe care-l folosesc, trebuie să fim atenţi la denumirile «sofisticate» ale ingredientelor. Acelea sunt întotdeauna aditivi nesănătoşi şi trebuie ocoliţi", ne-a spus prof. dr. Gh. Mencinicopschi. E-urile din categoria coloranţilor de sinteză (102, 110, 122, 124, 127, 129) sunt cele mai răspândite.

Le găsim în băuturile răcoritoare şi în produsele de patiserie. Chiar dacă aceste alimente nu conţin o doză mare de aditivi, consumate împreună, ele depăşesc cu mult doza zilnică recomandată. Ocoliţi şi E-urile din conserve, murături sau vinuri îmbuteliate (210, 218, 220, 228).

Acestea din urmă fac parte din categoria sulfiţilor care pot provoca dureri de cap, ameţeli sau pot duce la instalarea astmului bronşic sau a afecţiunilor gastrointestinale.

Citeşte şi:

Mâncăm ouă periculoase

Noi am mâncat legumele cu cancer, ei au testat pe animale!

Nu rataţi mâine de ce alţi aditivi periculoşi trebuie să vă feriţi.

Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net