O nouă modă s-a lansat în această vară! Americanii îşi cumpără case pe roţi pe care şi le iau cu ei în vacanţă. Pentru suma de numai 10.000 $ (33.200 de lei), ei îşi asigură tot confortul oriunde merg.


caravana6.jpg

Foto: Reuters

Ce să-şi mai caute rezervări la hoteluri sau la pensiuni?! Americanii cumpără pe capete case de vacanţă pe roţi, care au fost lansate pe piaţă recent de o companie din SUA. O astfel de casă, numită “The Tiny House Movement”, oferă proprietarului care are permis categoria B tot confortul, deşi poate fi comandată numai cu suprafeţe între 9,2 şi 37 metri pătraţi.

caravana4.jpg

Foto: Reuters

Este confecţionată din lemn, însă are pereţii bine izolaţi cu materiale impermeabile. Astfel, poate păstra căldura în interior, produsă de un generator electric, chiar dacă te duci cu ea în vacanţă în regiunile arctice! Minicabana pe roţi are bucătărie utilată cu aragaz, chiuvetă, dulapuri, dormitor, baie şi chiar un mic living.

caravana.jpg

caravana
Casa cu suprafaţa între 9,2 şi 37 metri pătraţi are şi un mic living
Foto: Reuters

Cei care locuiesc în ea pot să-şi trăiască viaţa ca în orice casă obişnuită. În plus, au ocazia să admire pe fereastră locurile pitoreşti prin care trec. Casa pe roţi poate fi instalată într-un colţ de vis din natură, la destinaţiile de vacanţă. La întoarcerea din concediu, căsuţele pot fi instalate în grădină.

caravana2.jpg

caravana2
Dormitorul este dotat cu un pat de mijloc foarte încăpător
Foto: Reuters

Astfel de minicabane au fost cumpărate deja şi de tineri care nu îşi permit să-şi ia o casă obişnuită, fiindcă nu au bani sau nu vor să se înhame la zeci de ani de rate. În mare parte, americanii cheltuiesc o treime sau o jumătate din câştiguri pentru a avea un acoperiş deasupra capului, potrivit ultimelor statistici.

Căsuţele de 2,3 tone sunt dotate cu de toate:
-Dormitor cu pat de mijloc foarte încăpător;

-Aparate de aer condiţionat;

-Bucătărie cu aragaz, chiuvetă, maşină de spălat vase, frigider;

-Baie cu duş şi toaletă;

-Mic living cu măsuţă, canapea şi televizor.

caravana1.jpg

În bucătărie încape o chiuvetă, maşina de spălat vase şi dulapuri
Foto: Reuters
 
 
Loading...