Locuitorii din Lazarevo cred că arestarea lui Ratko Mladici în acest sat a fost o înscenare, pentru că el nu a locuit niciodată acolo, apreciind că autorităţile l-au adus la locuinţa unei rude pentru a face operaţiunea mai credibilă, relatează New York Times, conform Mediafax.


"Nu este nici o şansă să fi locuit aici", a declarat primarul oraşului, Radmilo Stanisici, reflectând sentimentul general din această comunitate. "Toată lumea cunoaşte pe toată lumea aici. Suntem ca o mare familie", a adăugat el.

"L-au adus aici pentru a face arestarea. A fost doar o înscenare", a declarat Vesela Medjo, o vânzătoare în vârstă de 53 de ani. "Nimeni nu a văzut nimic. S-a întâmplat atât de repede", a adăugat ea.

Femeia a precizat ulterior că a văzut un vehicul de teren negru, cu numere de Belgrad, în grădina casei în care ar fi locuit Mladici. Dar vehiculul de teren prezentat la televiziune, care l-a luat pe Mladici, era alb, a spus ea, ca o dovadă că suspiciunile sătenilor privind o înscenare sunt corecte. Ea a apreciat că autorităţile l-au adus pe Mladici în casa unei rude pentru a face arestarea mai credibilă, după ce a fost căutat atât de mult timp.

Casa respectivă îi aparţine lui Branislav Mladici, un văr al fostului general. Primarul a declarat că familia lui Branislav Mladici, care a fost de asemenea arestat joi, este "o familie onestă şi muncitoare", care nu merită să fie adusă în atenţia tuturor.


 
 
Loading...